QUOTE(Wasted_Youth @ Mar 19 2008, 06:52 PM)

tsm osmanlı kültürüne ait değildir dediğin için yazdım.ortada bir kültür var.türkler osmanlı zamanında çok daha zenginleşerek,toprak aldıkça osmanlı kültürünü oluştururlar.sentezdir...(kalbur üstü osmanlıdan bahsediyorum)
elbette ki günümüzden bağımsız bir kültür değildir.hadi cumhuriyeti kurduk,nur topu gibi kültürümüz oldu değil.ve tsm müziği de osmanlıdan geldiğinden,osmanlı kültürünün parçasıdır.ve bu yüzden sadece türklere ait değildir.osmanlı kültürü denen şey saray kültürü aslında.
bunlar yaşanırken de,yiyecek ekmeği şimdiki gibi zor bulan türk halkı,türk halk müziğinin yaratıcısıdır.ezelden beri de aynı kültürdedir.ne bir adım geri ne bir adım ileri.
Bu söylediklerini takdir ve tasdik ediyorum.Doğrudur.Ama Tsm Cumhuriyet'e doğru ve Cumhuriyet'ten sonra halka inmeye başlamıştır.TSM'nin kurucuları ve Osmanlı Devlet'inde uzun süre devam ettirenler dediğin gibi "Kalburüstü" kişilerdir.Benim söylediklerimin dayanağı Tsm'nin bir süre sonra halka inebilmeyi başarmasıdır.Ha belki divan edebiyatı için aynı şeyleri söyleyemeyiz.Divan Edebiyat'ında sadece Mehmet Akif gibi birkaç şair halka hitap etmiştir.(İstisnalar kaideyi bozmaz diyerekten)Bunun dışında kalanlar halka inemediği için Divan Edebiyatı konusuna birşey diyemem.Ama Tsm'yi dinleyen(bu gün bile)halktan çok fazla insan var.Tsm'nin biraz anlaşılırlığı varsa da bu yüzdendir.
Yasalar örümcek ağına benzer, ancak küçük sinekleri yakalar. Büyük sinekler, gözünün önünde onu delip geçer.