IPB
- Gnrturkey, Reloaded! -

* Türkiye'de Televizyon  3 Sayfa V  < 1 2 3  
Reply to this topicStart new topic
Genc_yazar
mesaj Mar 19 2008, 06:45 PM
İleti #41

Full Member

Grup: Members
Nereden: Gecenin karanlığından
Üye No: 740

QUOTE(Wasted_Youth @ Mar 19 2008, 05:10 PM) *
tsm'nin makamları bile türk ezgisi değildir.osmanlı hanedan kültürüdür.taşradaysa türkler sazlarıyla eğlenirlerdi.

.Sadece şunu sormak istiyorum;Bu gün Türkiye'de pek çok rock grubu var.Bildiğin gibi rock bizim milletimizden doğmuş birşey değil.Müzik aletleri de öyle.Bu durumda mesela bir Mor ve Ötesi'nin yaptığı müzikler bizm kültürümüzün parçası mıdır-değil midir?

--------------------
Yasalar örümcek ağına benzer, ancak küçük sinekleri yakalar. Büyük sinekler, gözünün önünde onu delip geçer.
Go to the top of the page

+Quote Post
Wasted_Youth
mesaj Mar 19 2008, 06:52 PM
İleti #42

Demi-God

Grup: The Iskender Incident
Nereden: SMYRNA
Üye No: 466

tsm osmanlı kültürüne ait değildir dediğin için yazdım.ortada bir kültür var.türkler osmanlı zamanında çok daha zenginleşerek,toprak aldıkça osmanlı kültürünü oluştururlar.sentezdir...(kalbur üstü osmanlıdan bahsediyorum)

elbette ki günümüzden bağımsız bir kültür değildir.hadi cumhuriyeti kurduk,nur topu gibi kültürümüz oldu değil.ve tsm müziği de osmanlıdan geldiğinden,osmanlı kültürünün parçasıdır.ve bu yüzden sadece türklere ait değildir.osmanlı kültürü denen şey saray kültürü aslında.

bunlar yaşanırken de,yiyecek ekmeği şimdiki gibi zor bulan türk halkı,türk halk müziğinin yaratıcısıdır.ezelden beri de aynı kültürdedir.ne bir adım geri ne bir adım ileri.

--------------------
Salvation A La Mode

+Quote Post
Genc_yazar
mesaj Mar 19 2008, 07:08 PM
İleti #43

Full Member

Nereden: Gecenin karanlığından
Üye No: 740

QUOTE(Wasted_Youth @ Mar 19 2008, 06:52 PM) *
tsm osmanlı kültürüne ait değildir dediğin için yazdım.ortada bir kültür var.türkler osmanlı zamanında çok daha zenginleşerek,toprak aldıkça osmanlı kültürünü oluştururlar.sentezdir...(kalbur üstü osmanlıdan bahsediyorum)

elbette ki günümüzden bağımsız bir kültür değildir.hadi cumhuriyeti kurduk,nur topu gibi kültürümüz oldu değil.ve tsm müziği de osmanlıdan geldiğinden,osmanlı kültürünün parçasıdır.ve bu yüzden sadece türklere ait değildir.osmanlı kültürü denen şey saray kültürü aslında.

bunlar yaşanırken de,yiyecek ekmeği şimdiki gibi zor bulan türk halkı,türk halk müziğinin yaratıcısıdır.ezelden beri de aynı kültürdedir.ne bir adım geri ne bir adım ileri.

Bu söylediklerini takdir ve tasdik ediyorum.Doğrudur.Ama Tsm Cumhuriyet'e doğru ve Cumhuriyet'ten sonra halka inmeye başlamıştır.TSM'nin kurucuları ve Osmanlı Devlet'inde uzun süre devam ettirenler dediğin gibi "Kalburüstü" kişilerdir.Benim söylediklerimin dayanağı Tsm'nin bir süre sonra halka inebilmeyi başarmasıdır.Ha belki divan edebiyatı için aynı şeyleri söyleyemeyiz.Divan Edebiyat'ında sadece Mehmet Akif gibi birkaç şair halka hitap etmiştir.(İstisnalar kaideyi bozmaz diyerekten)Bunun dışında kalanlar halka inemediği için Divan Edebiyatı konusuna birşey diyemem.Ama Tsm'yi dinleyen(bu gün bile)halktan çok fazla insan var.Tsm'nin biraz anlaşılırlığı varsa da bu yüzdendir.

--------------------
Yasalar örümcek ağına benzer, ancak küçük sinekleri yakalar. Büyük sinekler, gözünün önünde onu delip geçer.

+Quote Post
Wasted_Youth
mesaj Mar 20 2008, 03:02 PM
İleti #44

Demi-God

Grup: The Iskender Incident
Nereden: SMYRNA
Üye No: 466

QUOTE(Genc_yazar @ Mar 19 2008, 12:45 PM) *
.Sadece şunu sormak istiyorum;Bu gün Türkiye'de pek çok rock grubu var.Bildiğin gibi rock bizim milletimizden doğmuş birşey değil.Müzik aletleri de öyle.Bu durumda mesela bir Mor ve Ötesi'nin yaptığı müzikler bizm kültürümüzün parçası mıdır-değil midir?

bunu görmedim afedersin.türklerin müzik kültürünün ürünü türk halk müziğidir.mor ve ötesi tabiki bu kültürden değildir.ama illa türkler thm den başka bişey yaparsa türk kültürünü bırakır diye bişey yok.ve türküm diye thm dinlemek veya icra etmek zorunda da değilim.müzikte emperyalizm yok etkileşim var.
durmak yok yola devam.

--------------------
Salvation A La Mode

+Quote Post
Solid Snake
mesaj Apr 1 2008, 12:51 AM
İleti #45

Full Member

Nereden: İstanbul
Üye No: 1,451

QUOTE(Wasted_Youth @ Mar 20 2008, 04:02 PM) *
bunu görmedim afedersin.türklerin müzik kültürünün ürünü türk halk müziğidir.mor ve ötesi tabiki bu kültürden değildir.ama illa türkler thm den başka bişey yaparsa türk kültürünü bırakır diye bişey yok.ve türküm diye thm dinlemek veya icra etmek zorunda da değilim.müzikte emperyalizm yok etkileşim var.
durmak yok yola devam.

Çok doğru.Müzik evrenseldir.Yabancı düşmanlığını milliyetçilik sanan angutlar yüzünden bazıları uluorta yabancı müzik dinlemekten korkar oldu.Geçen işyerinde rock fm'i dinliyordum.40'lı yaşlarında birisi 'İlker bu ne ya?Adamı mahveder böyle müzikler' dedi.Tebessüm ederek geçiştirdim.Eğitim şart.

--------------------
I'm Tony Montana.You fuck with me,you're fuckin' with the best!!!

+Quote Post
3 Sayfa V  < 1 2 3
Reply to this topicStart new topic
1 kullanıcı bu başlığı okuyor [1 Misafir ve 0 Gizli Kullanıcı]
0 Üye:

- Basit Görünüm Tarih: 6th September 2010 - 07:38 AM
GNRTurkey.net / Guns N' Roses Turkey