IPB
- Gnrturkey, Reloaded! -

* Red Hot Chili Peppers  3 Sayfa V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
randy
mesaj Jul 7 2006, 12:44 PM
İleti #1

Guests

Üyeleri pek çok kez değişikliğe uğramış dörtlünün, şimdiye kadar değişmemiş iki temel üyesi solist Anthony Kiedis ve bacçı Flea (gerçek adı Michael Balzary).

Her zaman ilham aldıkları Jimi Hendrix’i de beşinci hayali üye sayarsak yanlış olmaz. Kendilerine has, Red Hot Chili Peppers tarzı bir müziğe sahip grup, 90’ların rock tarihinde unutulmaz bir ekol haline geldi. Red Hot müzik tarzını analiz etmek gerekirse funk temelli fakat punk, metal, rap’le karıştırılmış bir müzik diyebiliriz. Bu müziklerin karışımı, Los Angeles’ta ilk bir araya geldikleri zaman olan 80’lerin başı için oldukça ileri bir müzikti. Zamanla müzik endüstrisi ilerledikçe grup Living Colour ve Faith No More gibi isimlere ilham kaynağı oldu.
1988 yılında gitarcı Hillel Slovak’ın aşırı derecede aldığı uyuşturucudan ölümünün ardından grup onun yerine John Frusciante’yi aldı, ayrıca gruba Slovak’ın ölümünden hemen evvel ayrılan davulcu Jack Irons yerine Chad Smith alındı. Grubun günümüzdeki dörtlüsüyle (sonradan gitarcı pek çok kez değişti) çıkardığı ilk albüm “Mother’s Milk” 1989’da, çıktığı yılda, altın palk ödülü aldı. Ama gerçek yıldızlık statüsüne 1991’de çıkardıkları “Blood Sugar Sex Magik” isimli albümden sonra yükseldiler. Top Ten hit’i ‘Under The Bridge’ide içeren bu albüm dünya çapında 2 milyondan fazla sattı. 1992 ortalarında, Japonya turnesinde, John Frusciante’nin ani ayrılışının ardından grup Arik Marshall’la çalmaya başladı. Marshall’la bir yıl çalan Peppers 1993’te Jesse Tobias’ı Marshall’ın yerine aldı ama Tobias’ın dönemide sadece birkaç ay sürdü. Peppers sonunda eski Jane’s Addiction üyesi Dave Navarro’yu gitarcı olarak gruba dahil etti. Navvaro’yla yaptıkları ilk albüm “One Hot Minute” oldukça rötarlı bir şekilde, “Blood Sugar Sex Magik”ten tam 4 yıl sonra, geldi. Platin plak ödülü alıp, neredeyse bir yıl boyunca listelerde kalmasına rağmen bu albüm, grup için tam bir hayal kırıklığı oldu. Pepper’lar bu albümün ardından bir yıl boyunca başlarının beladan kurtulmadığı bir turneye çıktılar ve daha turnenin başında bir ara vermek zorunda kaldılar. Ara verdikleri bu süre içinde Flea, Navarro’ya Jane’s Addiction üyelerinin tekrar bir araya geldiği bir proje albümünde eşlik etti. Jane’s Addiction grubuyla turneye çıkan Navarro, turnelerden sıkıldığına karar verdi; önce verdikleri aradan sonra Red Hot Chili Peppers turnesine katılmayı reddetti ve ardından daha da ileriye giderek grubu 1993 yılında bıraktı. Navarro sonraları solo projesi olan Spread üzerine çalışmaya başladı. Bu arada “Mothers Milk” ve “Blood Sugar Sex Magic”in başarısının ardından bu başarıyı ve şöhreti hazmedemeyerek başını uyuşturucuyla fena halde belaya sokan Frusciante kendini toparladı ve grubun ona yaptığı geri dönme tellifini reddetmedi.
Peppers, 1999 yılında, Californication albümlerinden çıkma, grubun geçmiş yıllarda aldığı yaraları anlatan, ilk single ‘Scar Tissue’ ile muhteşem bir dönüş yaptı.
Go to the top of the page

+Quote Post
Hiperaktif
mesaj Jul 10 2006, 05:05 PM
İleti #2

Member
**

Grup: Members
Nereden: Jüpiter
Üye No: 63

otherside ve californication bana göre en iyi şarkıları.birde şarkı söylerken beni güldüren tek grup diyebilirim.hele hele cant stop taki halleri tam facia biggrin.gif

--------------------

Guns N'Roses < 94 > Only Rose

+Quote Post
Dead Horse
mesaj Jul 10 2006, 11:12 PM
İleti #3

Yeni
*

Nereden: İzmir
Üye No: 165

ALINTI(randy @ Jul 7 2006, 01:44 PM) *

Üyeleri pek çok kez değişikliğe uğramış dörtlünün, şimdiye kadar değişmemiş iki temel üyesi solist Anthony Kiedis ve bacçı Flea (gerçek adı Michael Balzary).

Grubun çok fazla değişikliğe uğradığını düşünmüyorum 89dan sonra oturmuş bir kadroları var Frusciante'nin ayrılması ve Dave Navarro'nun gruba dahil olması dışında önemli bir değişiklik yok sonrasında da grup yeniden eski haline dönüyor zaten. Arik Marshall ve Jesse Tobias Frusciante'nin gruptan zamansız ayrılışı ve devam eden turneler nedeniyle gruba geçici olarak getirilen gitaristler.

Bu arada Stadium Arcadium'u nasıl buldunuz?

--------------------
Time's short your life's your own
And in the end
We are just

Dust n' bones

+Quote Post
Norwegiansoul
mesaj Aug 5 2006, 01:52 AM
İleti #4

mother love bone

Grup: Red N' Rose
Nereden: Ankara
Üye No: 338

Red Hot Chili Peppers'ın müziği kendilerine özgüydü "Blood,sugar,sex and magick" albümünden sonra los angeles müziğinde tutamayacaklarını düşünüp mü değiştirdiler bilinmez ama red hot şu an istediği kadar rahat değil ve bu bence annesi kızıl derili olan anthony kiedis'i aşırı zorlamakta öyle bir albüm bekliyorum ki red hot'tan artık funk'ın ve 90'ların suyunu çıkarsınlar.

--------------------
-

+Quote Post
OBM
mesaj Aug 5 2006, 02:07 AM
İleti #5

T.I.I. Team Captain

Grup: The Iskender Incident
Üye No: 195

red hot yorumlarınız süper, son yorumcunun resmi gözümü alıyo yoksa ben de söleridim bişeyler.

--------------------
OBM

+Quote Post
Norwegiansoul
mesaj Aug 5 2006, 02:08 AM
İleti #6

mother love bone

Grup: Red N' Rose
Üye No: 338

saolasın ama iidir red hot

--------------------
-

+Quote Post
SCAR TISSUE
mesaj Aug 5 2006, 08:44 PM
İleti #7

Yeni
*

Üye No: 383

Uzay maymunu görmediyseniz onların düşünün. Normal bir maymundan daha deli fırlama anadan doğma olan bir grup RHCP.

Kimi zaman yalnızlığın içine aşk katan, kimi zaman sessizliğin içine çığlığı katan bir yaşam standardına ters baktıran bir grup RHCP.

--------------------
Close your eyes and I'll kiss you because with the birds

I'll share this lonely view

+Quote Post
Lady Writer
mesaj Aug 5 2006, 10:37 PM
İleti #8

Member
**

Üye No: 132

öyle hastası olduğum bi grup değil ama bassçıları süper bence. sarcasm.gif

+Quote Post
Buick
mesaj Aug 5 2006, 11:00 PM
İleti #9

12.07.2006

Grup: Super Moderator
Nereden: Bucketheadland
Üye No: 88

RHCP 2000'lerde tuhaflaşmış ve daha piyasa müziği yapmaya başlamıştır ama güzel bir gruptur. Flea'da bass gitarın tanrısıdır

--------------------
I smoke my cigarette with style

+Quote Post
Ernest J. Gar...
mesaj Aug 6 2006, 01:26 PM
İleti #10

NoS®

Üye No: 129

Gitaristlerini sevdiğim bi grup nedense basçıları biraz şebek davranıyor ve pek sevmiyorum en sevdiğim şarkıları ise şu anda tell me baby özellikle klibindeki o insanların umutsuzluklarını anlatışı süper olmuş

--------------------
BENİM ÇIPLAK VÜCUDUM İÇİN Mİ BÜTÜN BUNLAR HA AXL !!!!.

+Quote Post
Borntoride
mesaj Aug 9 2006, 12:42 AM
İleti #11

Member
**

Üye No: 399

red hot chili peppers uzun senelerdir ayakta duran ve hala çok büyük bir hayran kitlesine ve güzel albümlere sahip olan iyi bir gruptur.Önereceğim parçası ise "easily" dir.

--------------------

+Quote Post
Izzy
mesaj Nov 24 2006, 02:31 PM
İleti #12

MAC Adventure

Grup: Yönetici
Nereden: Terra Nova
Üye No: 423

Under the Bridge ile tanıyıp sevdik kendilerini, favorim de herhalde Breaking the Girl

--------------------

+Quote Post
Aksel
mesaj Nov 24 2006, 08:25 PM
İleti #13

Deniz Sınırı

Grup: Moderator
Üye No: 353

her şarkısını sıkılmadan dinlerim valla =)) süper bi gruptur bence

--------------------
BUT IT'S BEEN 15 YEARS OF SILENCE
IT'S BEEN 15 YEARS OF PAIN
IT'S BEEN 15 YEARS THAT ARE GONE FOREVER
AND I'LL NEVER HAVE AGAIN

FINALLY, WE HAVE DEMOCRACY IN CHINA !!

+Quote Post
Ernest J. Gar...
mesaj Nov 24 2006, 08:26 PM
İleti #14

NoS®

Can't stop bence en güzel şarkıları klibi de çok güzel bu şarkının resmen kopmak için birebir bi şarkı

--------------------

+Quote Post
N'Roses
mesaj Jan 15 2007, 10:20 PM
İleti #15

Member
**

Üye No: 546

R.H.C.P kesinlikle saygı hakeden bir grup.Stadium Arcadium albümleri bence şu ana kadar yapmış oldukları en iyi albüm.Tabi BSSM'nin ayrı bir yeri var.Paralell Universe ve son albümden Wet Sand'i öneririm bende.

--------------------

+Quote Post
OBM
mesaj Jan 15 2007, 10:24 PM
İleti #16

T.I.I. Team Captain

Grup: The Iskender Incident
Üye No: 195

son albümün en iyisi olduğu biraz fazla iddialı gibi. Hard to concentrate adlı şarkıyı baya sevdim ben. rhcp ın değişik bi yüzü gibi.

--------------------
OBM

+Quote Post
domek
mesaj Jan 15 2007, 10:28 PM
İleti #17

Full Member

Üye No: 79

konsere gelsinler yawww, çok eğlenceli adamlar severim kendilerini:)

+Quote Post
Aksel
mesaj Jan 16 2007, 07:06 AM
İleti #18

Deniz Sınırı

Grup: Moderator
Üye No: 353

stadium arcadium hakkaten cok basarılı bi albümleri ama californication ve blood sugar sex magik in de hakkını yemeyelim simdi =))) bu yıl gelecekleri konusundaki dedikodular baya artmıs durumda(her yıl oldugu gibi =)) ümitliyiz...

--------------------
BUT IT'S BEEN 15 YEARS OF SILENCE
IT'S BEEN 15 YEARS OF PAIN
IT'S BEEN 15 YEARS THAT ARE GONE FOREVER
AND I'LL NEVER HAVE AGAIN

FINALLY, WE HAVE DEMOCRACY IN CHINA !!

+Quote Post
Ernest J. Gar...
mesaj Jan 16 2007, 03:39 PM
İleti #19

NoS®

Forum.rhcpfan.com türkiyedeki fan siteleri ancak girmenizi hiç tavsiye etmem çünkü red hot ın popüleritesinden dolayı bebekler basmış orayı gerçekten blood sugar sex magik albümünü gören insan çok azdır tahminimce çok çok önceden tell me baby en sevdiğim şarkı demişim herhalde o zamanlar klibi döndüğü içindir en sevdiğim şarkısı yoktur her şarkısı dinlenebilir.

--------------------

+Quote Post
civilwar07
mesaj Feb 9 2007, 01:34 PM
İleti #20

Member
**

Üye No: 565

Efsanler ölmez RHCP de öyledir.Çok eğlenceli gruptur. =)

--------------------

"Fenerbahce kulubunun her tarafta mazhar-i takdir olmus bulunan aseri mesaisini isitmis ve bu kulubu ziyaret ve erbab-i himmeti tebrik etmeyi vazife edinmistim. bu vazifenin ifadesi ancak bugun muyesser olabilmistir. takdirat ve tabrikatimi buraya kayd ile mubahiyim."
Mustafa Kemal Atatürk

+Quote Post
3 Sayfa V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 kullanıcı bu başlığı okuyor [1 Misafir ve 0 Gizli Kullanıcı]
0 Üye:

- Basit Görünüm Tarih: 8th February 2012 - 02:27 PM
GNRTurkey.net / Guns N' Roses Turkey