IPB
- Gnrturkey, Reloaded! -

* Mustafa  
Reply to this topicStart new topic
november_rain
mesaj Oct 31 2008, 06:19 PM
İleti #1

Full Member

Grup: Banned
Nereden: don't worry mom i'm with axl
Üye No: 2,298

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 70. yıldönümü için hazırlanan ‘Mustafa’, izleyicisiyle buluştu. Film 193 kopya ile tüm Türkiye’de vizyona girdi.

70. ölüm yıldönümünde Atatürk’ü seyirciye yeniden tanıştıracak “Mustafa”yı gazeteci-yazar Can Dündar yazıp yönetti ve müziklerini Goran Bregovic besteledi.

10 Kasım 2008, Atatürk’ün ölümünün 70. yıldönümü. Türkiye 70 yılda Ata’sı için dört başı mamur bir film yapamadı. Yapılan belgeseller, resmi bir dilde tutsak kaldı. Selânik’ten Dolmabahçe’ye kadar hayatını başından sonuna mercek altına alan, onu şablonlardan uzak olarak askeri, siyasi, insani boyutlarıyla anlatan bir filmin eksikliği hep hissedildi. Mustafa, işte bu ihtiyaca cevaben hazırlandı.

15 yıldır Atatürk belgeselleri yapan, “Sarı Zeybek”le seyirciyi Ata’nın insani yüzüyle tanıştıran Can Dündar ve ekibi, şimdi onun bütün hayatını sinema diliyle anlatıyor. “Mustafa”, seyirciyi, özellikle de yeni nesli Atatürk’ü yeniden keşfe davet ediyor.

Film için özel izinle açılan Cumhurbaşkanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı arşivleri başta olmak üzere, yerli ve yabancı bir çok arşivden derlenen Atatürk’ün daha önce görülmemiş fotoğrafları, hatıralarını yazdığı not defterleri, yakınlarına yolladığı çok özel mektuplarından, günlüğüne, elyazmalarına kadar pek çok belge filmde yer alıyor. Bütün bu belgelerle Atatürk’ün kendisini anlattığı bir filme ulaşılıyor.

Çekim ekibi, ciddi bir hazırlık aşamasından sonra Atatürk’ün ayak bastığı Selanik’ten Manastır’a, Şam’dan Berlin’e, Sofya’dan Karlsbad’a kadar her coğrafyaya giderek, doğduğu odadan, öldüğü odaya dek her mekana girerek onun hayatını yerinde görüntüledi.

Geniş ve deneyimli bir kadro, Atatürk’e dair yazılmış kitapları, yerli yabancı basını, diplomatik yazışmaları tarayıp onlardan sahici, objektif, sıcak bir hayat hikayesi anlatmaya çalışıyor. Ondan kalan eşyalar, onu anlatan anılar, çalıştığı karargahlar, yaşadığı evler, geride bıraktığı belgeler, sevdiği müzikler, söylediği sözler titizlikle derlenip filmde ustaca kurgulanıyor.

Atatürk’ün kendi sesinden çok önemli konuşmalarının yer aldığı “Mustafa”da, kişilik özelliklerini çok net ortaya koyan özel mektuplar oldukça dikkat çekiyor. Mustafa Kemal’in okullarda okutulsun diye yazdığı bir takım eserler de gün ışığına çıkarılıyor. Çok özel fotograflar ve filmler de belgeselde yer alıyor. Atatürk’ün kendi fotoğrafçılarının arşivlerinden derlenen çok özel fotoğraflar “Mustafa” ile seyirciye ulaşacak. Atatürk’ün şu ana kadar bilinen en eski fotoğrafını seyirci ilk defa filmde görecek.

Yeni kuşağın okulda öğrendiği klasik bilgilerden ve eski, siyah beyaz görüntülerden sıkılmış olacakları varsayımıyla filmde samimi bir dil ve modern animasyon teknikleri kullanılıyor...

http://www.ntvmsnbc.com/news/463687.asp

--------------------
it hurts to set you free
but you'll never follow me
the end of laughter and soft lies
the end of nights we tried to die
this is the end...
Go to the top of the page

+Quote Post
Great Jedi 85
mesaj Oct 31 2008, 07:00 PM
İleti #2

Forum Kardeşi

Grup: Members
Nereden: Bursa
Üye No: 1,601

Giden varmı?Bence baya güzele benziyor.Gitmek lazım diyorum.

+Quote Post
UseYourIllusion
mesaj Oct 31 2008, 07:07 PM
İleti #3

FUK 'EM UP!

Nereden: Coma
Üye No: 781

gişede recep ivedik'i geçemezse şaşırmayın

--------------------

+Quote Post
Ernest J. Gar...
mesaj Oct 31 2008, 07:10 PM
İleti #4

NoS®

Üye No: 129

QUOTE(axl&slash @ Oct 31 2008, 07:07 PM) *
gişede recep ivedik'i geçemezse şaşırmayın

Gişe de recep ivedik i geçerse şaşırın hatta

--------------------
BENİM ÇIPLAK VÜCUDUM İÇİN Mİ BÜTÜN BUNLAR HA AXL !!!!.

+Quote Post
UseYourIllusion
mesaj Oct 31 2008, 07:27 PM
İleti #5

FUK 'EM UP!

Nereden: Coma
Üye No: 781

QUOTE(NoS® @ Oct 31 2008, 07:10 PM) *
Gişe de recep ivedik i geçerse şaşırın hatta

evet ondan işte :) söyleyemedim :D

--------------------

+Quote Post
gnrforever
mesaj Oct 31 2008, 07:40 PM
İleti #6

GNRTurkey Special Member

Nereden: madagascar
Üye No: 1,924

türkiye de sanat filmleri değilde popüleritefilmleri tutuyo.Artık şöyle bi ayrım başladı bence:Sanat filmleri ödül alır,diğer türlerde gişe yapar

--------------------
I won't be told anymore
That I've been brought down in this storm
And left so far out from the shore
That I can't find my way back, my way anymore

+Quote Post
MYWIFEMYLIFE
mesaj Oct 31 2008, 07:51 PM
İleti #7

elçonun ozası

Grup: Yönetici
Nereden: Mabed
Üye No: 12

Müziklere dikkat diorum,geri kalan kısma dikkat dememe gerek yok sanırım. :D

--------------------
Elçoşkom sen benim herşeyimsin.

GNR-STONES-PISTOLS-LED ZEP-ALICE COOP-QUEEN-BLUE ÖYSTER CULT-DURAN DURAN-NEUROTIC OUTSIDERS-FAITH NO MORE-BODY COUNT-ELTON-BOWIE-SKID-RHCP-'DETH-'MENT-FEAR-BLACK FLAG-MISFITS-DIRE STRAITS-DEF LEP-GILBY-ZEKİ MÜREN-MÜZEYYEN SENAR-AHMET KAYA-SELİM ÖZTÜRK-BORA DURAN-ARAP ŞÜKRÜ-NESRİN SİPAHİ-ÜMİT BESEN,

ALPARSLAN HAN-CALVIN-LARRY RICHARD-LARRY BIRD-SIR CHARLES-HAKEEM-PETE WILLIAMS-MITCH SMITH-CAN SONAT-İBRAHİM KUTLUAY-COMEGYS-TURNER-MILIC-CONRAD-AYDIN "THE GOD" ÖRS-DAMIR-MİRSAD-ONAN-WILLIE THE KING-LEBRON JAMES-DIRK NOWITZKI-EKATERINA GAMOVA-PELİN ÇELİK-ARSLAN EKŞİ-SEDA TOKATLIOĞLU-OSMOKROVIC-EDA ERDEM-SERAP YÜCESİR-CAPPIE-BİRSEL VARDARLI-NEVRİYE "ASLA YILMAZ,ASLA YIKILMAZ" YILMAZ, PENNY TAYLOR,

VEDAT MİLOR,DEXTER,LOST,FARSCAPE,BABYLON 5,SIMPSONS,SOUTH PARK,BATTLESTAR GALACTICA,

RULEZ.

+Quote Post
Joyce Kerouac
mesaj Nov 9 2008, 02:15 PM
İleti #8

Full Member

Üye No: 972

Gittim. Çok beğendim. Eleştirilere kulak asmayın. Gidin kendi aklınızla karar verin. Atatürk'ün, "bizim kendi aklımız yok mu ismet? kendi kararımızı kendimiz verelim" sözünü hatırlayın ve bu yüzden kendiniz izleyip karar verin.
Ben filmden sonra Atatürk'e daha fazla hayranlık duydum. Film Atatürk hakkında bilmediğimiz kahramanlıkları, dehaları ortaya koyduğundan değil, aksine onun da zaaflarıyla, duygularıyla etten kemikten bir insan olduğunu, doğa üstü bir süper kahraman olmadığını ve işte tam da bütün bunlara rağmen o kısacık zor hayata tüm o başarıları sığdırabildiği için.
Eleştirebileceğim yönü de olsa olsa şu olur herhalde: keşke 2 saat değil 10 saat olsaymış da yazılarına, konuşmalarına, fikirlerine daha fazla yer verilebilseymiş.

Bir de bugün kü hürriyet in pazar ekinde can dündar röpörtajı var. okuyun mutlaka derim. Özellikle Atatürk ün sansürlenmesi konusundaki sözleri çok hoşuma gitti.

Artı şu kısım:
"O sonda yaptığı konuşmada söylediği bir şey var ki -ben bunun filmin en çok konuşulacak şeyi olacağını sanıyordum, üzerine kimse bir satır bile yazmadı- bunu insanlık tarihinde söyleyebilecek başka bir lider bilmiyoruz. "Biz ilhamlarımızı gökten değil, yeryüzünden alıyoruz, bizim ilkelerimiz gökten indiği sanılan kitapların dogmalarıyla bir tutulmamalıdır" diyor. Burada sadece İslam da söz konusu değil, bütün dinlere bir gönderme var"

ve:
"Peki siz o 120 dakikaya her şeyi sokuşturmaya çalışmış olabilir misiniz? Hani hiçbir şeyi atlamayayım, o da olsun, bu da olsun...

- Olabilir, bu telaş da filmi yoğunlaştırdı. Bir çok mesaj da güme gitti. Mesela diyor ki "Türkler, İslam’ı kabul etmeden evvel de büyük milletti. İslam’ın kabulü, bizi diğer Müslüman toplumlarıyla bir araya getirmeye yardımcı olmadığı gibi, bizim milli hislerimizi uyuşturdu. Milli bağlarımızı gevşetti." Filmin içinde bu cümle var. Biz okulda da başka yerlerde de bunları hiç duymadık ki. Bunun tartışılması gerekmez mi? Sigarasına, içkisine takıldılar, bunun üzerinde durmadılar. "

+Quote Post
metanoya
mesaj Nov 10 2008, 01:55 AM
İleti #9

Member
**

Üye No: 2,124

yeditepedeki genç bakış programını izleyip daha sonra filme gittim..ve aklıma gelen ilk şey nereye gidiyo bu gençlik..filmi izlemeyenlerin çemkirişleri,basit tavırları,bilgisizlikleri,at gözlüğü vari bakış açıları,saygısızlıkları vs vs..o tip kişilerle aynı statüde olmak(üni öğrencisi) gerçkten koydu..
neyseki can dündar art niyetli herkese gereken cevabı verdi..ama yinede kafama takıldı,bunlar öğrenciyse ben neyim?ben öğrenciysem bu 7 tepedeki BAZI ne olduğu belirsizler ne ?nyse uzatmayayım..film gerçekten güzel,nasıl bakarsan öyle görürsün derler ya,aynen öyle..
objektif olarak 10 üzerinden 10 derim..gidin görün abi

+Quote Post
MYWIFEMYLIFE
mesaj Nov 10 2008, 10:01 AM
İleti #10

elçonun ozası

Grup: Yönetici
Nereden: Mabed
Üye No: 12

Mustafa Kemal ile ilgili bir film ne kadar kötü olabilir ki? Ben de yakında gideceğim,önce şu "Aşk Tutulması" filmini halledeyim de.

--------------------
Elçoşkom sen benim herşeyimsin.

GNR-STONES-PISTOLS-LED ZEP-ALICE COOP-QUEEN-BLUE ÖYSTER CULT-DURAN DURAN-NEUROTIC OUTSIDERS-FAITH NO MORE-BODY COUNT-ELTON-BOWIE-SKID-RHCP-'DETH-'MENT-FEAR-BLACK FLAG-MISFITS-DIRE STRAITS-DEF LEP-GILBY-ZEKİ MÜREN-MÜZEYYEN SENAR-AHMET KAYA-SELİM ÖZTÜRK-BORA DURAN-ARAP ŞÜKRÜ-NESRİN SİPAHİ-ÜMİT BESEN,

ALPARSLAN HAN-CALVIN-LARRY RICHARD-LARRY BIRD-SIR CHARLES-HAKEEM-PETE WILLIAMS-MITCH SMITH-CAN SONAT-İBRAHİM KUTLUAY-COMEGYS-TURNER-MILIC-CONRAD-AYDIN "THE GOD" ÖRS-DAMIR-MİRSAD-ONAN-WILLIE THE KING-LEBRON JAMES-DIRK NOWITZKI-EKATERINA GAMOVA-PELİN ÇELİK-ARSLAN EKŞİ-SEDA TOKATLIOĞLU-OSMOKROVIC-EDA ERDEM-SERAP YÜCESİR-CAPPIE-BİRSEL VARDARLI-NEVRİYE "ASLA YILMAZ,ASLA YIKILMAZ" YILMAZ, PENNY TAYLOR,

VEDAT MİLOR,DEXTER,LOST,FARSCAPE,BABYLON 5,SIMPSONS,SOUTH PARK,BATTLESTAR GALACTICA,

RULEZ.

+Quote Post
Joyce Kerouac
mesaj Nov 10 2008, 10:35 AM
İleti #11

Full Member

buyrun can dündar röportajı:

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/10316164.asp?yazarid=12

+Quote Post
Norwegiansoul
mesaj Nov 10 2008, 12:42 PM
İleti #12

mother love bone

Grup: Red N' Rose
Nereden: Ankara
Üye No: 338

kesinlikle filmin adının mustafa olması doğru bi karar ya

--------------------
-

+Quote Post
november_rain
mesaj Nov 10 2008, 09:44 PM
İleti #13

Full Member

şu içkisine sigarasına ettikleri sözler çok garip geldi bana.içmişse içmiş.Söz konusu insan koskoca bir lider, onca stres altında, onca sorun altında, bırakın sigara da içsin, içki de içsin, kahve de içsin.nesi var bunun?o da insan sonuçta.Atamızı bunlarla mı değerlendiriyoruz.bunları mı konuşuyoruz...

--------------------
it hurts to set you free
this is the end...

+Quote Post
november_rain
mesaj Nov 10 2008, 09:53 PM
İleti #14

Full Member

QUOTE(The Joker @ Nov 10 2008, 09:47 PM) *
Amaçları farklı, ondan takılıyorlar içkiye sigaraya. Amaç ile araç ilişkisi.

edit yapmıştım geç kaldım

çok ilginç çocuklara soruyorlar çocuklar da 3 paket sigara içtiğini öğrendim diyor.
ya sanki o çocuklar sigara içen kimse görmemiş hayatlarında.sigaranın zararlı olduğu söyleniyor zaten o çocuklara ders olarak veriliyor bu, tepkileri doğal.ama çocuklara atatürk kötü tanıtıldı denmesi yanlış geliyor...her sigara içen kötü insan diye mi öğretiliyor sanki bu çocuklara

--------------------
it hurts to set you free
this is the end...

+Quote Post
metanoya
mesaj Nov 10 2008, 10:20 PM
İleti #15

Member
**

Üye No: 2,124

filmde de gayet net açıklıyor zaten.."beynim çok meşgul,doldu artık ve bu vücut bu kafayı kaldıramıyo,bu yüzden içiyorum"diyor.daha ne olsun kardeşim,daha doğal ne olabilirki

+Quote Post
Joyce Kerouac
mesaj Nov 11 2008, 10:30 AM
İleti #16

Full Member

benim anlamadığım, zaten biliyorduk içki de sigara da içtiğini. Herhalde durduk yere yakalanmadı o hastalığa. Ayrıca filmde de öyle abartıldığı gibi çok yer verilmiyor bu konuya. yani tamamen art niyetlilik bu yapılan. Hatta izlemeyen insanlar bile tutmuş izlemeyin fimi diyor ya boğasım geliyor!

Ülkede din adı altında yapılan sapıklıkların sapkınlıkların haddi hesabı kalmamışken herşeyi bi kenara bırakıp Atatürk ün diniyle imanıyla uraşmak gerçekten iğrenç...

Bazı kesimlerin eline malzeme verme konusuna ise katılmıyorum. O kesimler malzemeyi heryerden çıkarıp dururlar zaten. sorun değil işleri bu çünkü. Vermesen de(ki zaten kimse tarafından bilinmeyen bi malzeme çıkarılıp da verildiği yok öyle filmde) onlar çıkarır. Sense ona malzeme vermicem, buna iyi gözükcem derken kendi kendini kısıtladığınla sansürlediğinle kalırsın...

+Quote Post
t.k.
mesaj Nov 11 2008, 07:19 PM
İleti #17

cinde-fuckin'-rella

Grup: Moderator
Nereden: Nashville
Üye No: 609

filmin adından da anlaşılacağı gibi cumhuriyetin kurucusu atatürk değil, mustafa söz konusu. yani mustafa yönü ele alınmış.
bir hocamızın dediği gibi "onun da etten kemikten insan olduğu" vurgulanmış. art niyetli insanlar her zaman vardı, var olacak zaten.
filmi henüz izlemedim, televizyonda izlemiyorum birkaç haftadır, öylesine yazıyorum işte.

+Quote Post
Reply to this topicStart new topic
1 kullanıcı bu başlığı okuyor [1 Misafir ve 0 Gizli Kullanıcı]
0 Üye:

- Basit Görünüm Tarih: 5th February 2012 - 08:23 PM
GNRTurkey.net / Guns N' Roses Turkey