IPB
- Gnrturkey, Reloaded! -

* Günümüz 'Rock' Müziği  4 Sayfa V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
beatles
mesaj Mar 9 2007, 02:03 AM
İleti #1

Member
**

Grup: Members
Üye No: 671

Arkadaslar boyle bır baslık acmayı uygun gordum cunku dertlıyım.ilk olarak yabancı muzık pıyasasına bakalım bugun muzık pıyasasında bulunan gunumuz bılıncsız dınleycılerı tarafından ooohhh wawwv dıye bakılan grupulara bakalım.Bu gruplar gunumuz gencelrının mp3 lerını dolduran bılgıısayrarlını dolduran gruplar.fakat bu gruplara baktıgımızda hepsının asırı derecede bırbırıne benzedıgıne kımı zaman rock veya metal adı altında gereksız grultu kırlılıklerıne neden oldugu,solo gıbı rock muzıgın bence degısmez bır parcasının yoks ayıldıgı, cogu albumde gonul telımızıe dokunan tek bır parcanın bulunmayısı vs. yanı uzunlafın ksıası 60 lar 70 ler 80 ler rock ın en baba zmanlarıydı sımdıkı gıbı hava basmak ıcın yapılan seyler degıldı.2.olarak turk rockına bakalım,aslına bakarsanız erkın koray cem karaca barıs macno gıbı bence cok ama cok onemlı muzık adamları cıkarmıs bır toplumuz fakat sımdı o cok sahane gruplar orhan gencebay , sezen aksu, hatta ve hatta mevlana gıbı ısımlerın sarkılarını yorumlayarak basarılı olmayı dusunuyolar.Bızım bılınclı gencımızde woooahh oooo neguzel cok bab bı grup dıyerek onları bısı sayıyo.Muzık=yaratıcılıktır arkadaslar farklılıktır hanı nerede???

Dertliyim cunku bu tur muzık anlayısı olan ınsanlar etrafımda kımı zmana onlara asık oluyorum(gonul bu ferman dınlemıyo) ama bır yere kadar ondan sonra uzaklasmaya baslıyosun ve gerıde ask acın kalıyo.Bıktım.

Arkdaslar rock ıckı kumar sex ıcın yapılmamalı ınsanlar sadece kız dusurmek ıcın bu yolu secıyolar.Rock asla bu degıldır.Rock tanrıyı yanıbasıdna hıssetmektır onu notalarda duymaktır.tanrının damarlarına gırıp onu hızlı akıtmasını saglamaktır.İstanbul konserınde axlı gorugum zaman gercekten tanrıyı yanıbasımda bıryerlerde hıssetım ve okadar yogun bır duyguydukı bı an aklımı kacırcagım sandım.

--------------------
Beatles dan önce sessizlik vardı!
Go to the top of the page

+Quote Post
MYWIFEMYLIFE
mesaj Mar 9 2007, 09:30 AM
İleti #2

elçonun ozası

Grup: Yönetici
Nereden: Mabed
Üye No: 12

baboli öncelikle hoş geldin, topik adı çok manidar olmuş, günümüz rock müziği ne ki? rock müzik mi kaldı? :) , söylediklerinde çok haklısın.

rock müziğin faydalarından biri de kız düşürmek ya da erkek düşürmek cinse göre :) , benim için farketmez müziğin neden yapıldığı,adam gibi olsun da, isterse para için yapılmış olsun, o dinleyenin dinlediği zaman ne hissettiği önemli bence.

--------------------
Elçoşkom sen benim herşeyimsin.

GNR-STONES-PISTOLS-LED ZEP-ALICE COOP-QUEEN-BLUE ÖYSTER CULT-DURAN DURAN-NEUROTIC OUTSIDERS-FAITH NO MORE-BODY COUNT-ELTON-BOWIE-SKID-RHCP-'DETH-'MENT-FEAR-BLACK FLAG-MISFITS-DIRE STRAITS-DEF LEP-GILBY-ZEKİ MÜREN-MÜZEYYEN SENAR-AHMET KAYA-SELİM ÖZTÜRK-BORA DURAN-ARAP ŞÜKRÜ-NESRİN SİPAHİ-ÜMİT BESEN,

ALPARSLAN HAN-CALVIN-LARRY RICHARD-LARRY BIRD-SIR CHARLES-HAKEEM-PETE WILLIAMS-MITCH SMITH-CAN SONAT-İBRAHİM KUTLUAY-COMEGYS-TURNER-MILIC-CONRAD-AYDIN "THE GOD" ÖRS-DAMIR-MİRSAD-ONAN-WILLIE THE KING-LEBRON JAMES-DIRK NOWITZKI-PELİN ÇELİK-ARSLAN EKŞİ-SEDA TOKATLIOĞLU-EDA ERDEM-SERAP YÜCESİR-CAPPIE-BİRSEL VARDARLI-NEVRİYE "ASLA YILMAZ,ASLA YIKILMAZ" YILMAZ, PENNY TAYLOR,

VEDAT MİLOR,DEXTER,LOST,FARSCAPE,BABYLON 5,SIMPSONS,SOUTH PARK,BATTLESTAR GALACTICA,

RULEZ.

+Quote Post
OBM
mesaj Mar 9 2007, 11:41 AM
İleti #3

T.I.I. Team Captain

Grup: The Iskender Incident
Üye No: 195

Rock'ın dünya üzerine geldiğinden beri en sallantılı günlerini yaşıyoruz. İnsanlar pop müzikle dünyayı coşturdukları sırada, en azından yaptıklarının pop olduğunu kabul ediyolardı. Ama şimdiki tehlike daha büyük. Etrafımızda ''rock'' adı altında garip müzikler yapan birsürü grup oluştu. Türkiye'de yeni çıkan rock gruplarına bakarsanız anlarsınız (tabi onlar buna rock diyo). Bu yeni ''şeyi'' takip eden çoğunluktan olacağıma, eskilerle idare eden azınlıktan olmayı tercih ederim. Ben aşık, coşmayı, azmayı, parçalamayı, üzülmeyi GN'R dan öğrendim ve öğretmenimden çok memnunum. Bir de bu işi Zakkum dan öğrenenleri düşünün. Acıyorum.

--------------------
OBM

+Quote Post
beatles
mesaj Mar 9 2007, 01:06 PM
İleti #4

Member
**

cok haklısın gercektende

--------------------

+Quote Post
Aksel
mesaj Mar 9 2007, 05:14 PM
İleti #5

Deniz Sınırı

Grup: Super Moderator
Üye No: 353

kesinlikle... ben de günümüzdeki bu gruplara acımaktan başka bişey yapamıyorum... gerçi onlar ne yapsınlar.. arz-talep meselesi bu... demek ki türk gençleri rock adı altındaki bu saçma sapan grupları istiyor...

--------------------
BUT IT'S BEEN 15 YEARS OF SILENCE
IT'S BEEN 15 YEARS OF PAIN
IT'S BEEN 15 YEARS THAT ARE GONE FOREVER
AND I'LL NEVER HAVE AGAIN

FINALLY, WE HAVE DEMOCRACY IN CHINA !!

+Quote Post
YASİŞEŞEN
mesaj Mar 9 2007, 05:30 PM
İleti #6

Member
**

Üye No: 674

Rock müzik ile popilerite yanyana yürüyor bu zamanda, ondan dolayı 80 lerin unutulması ve 80 lerin grublarının hor görülmesi gençlerimiz arasında normal bir duruma geldi artık bu zamanda.
Ondan dolayı insanlar Guns and Roses, Aerosmith, Cinderella, Savatage, Slaughter gibi efsane grubları dinlemek yerine, daha alternatif türlere kaymakta.
Ama bir yandanda bazen gereksiz insanların Guns and Roses veya Manowar gibi grubları dinlememesinin yerinde olduğunu düşünüyorum.
Him,korn veya black grubları ile birlikte Guns dinlenecekse,hiç dinlenmesin daha iyi.
Slash ı,ancak Glam metali seven insanlar anlayabilir...

+Quote Post
Invader
mesaj Mar 9 2007, 06:45 PM
İleti #7

Advanced Member

Nereden: where the grass is green and girls are pretty
Üye No: 650

etrafımdaki yaşıtlarıma bakıyorum iki cümle kurmaktan acizler,müzik kültürleri genel kültürleri 0,ot gibi yaşıyorlar.bu insanların rock müzigi anlayacaklarını hiç sanmıyorum.

+Quote Post
beatles
mesaj Mar 9 2007, 07:17 PM
İleti #8

Member
**

iste arkadaslar bu tıp ınsanlar oldugu ıcın cekıyour ne cekıyorsak ufff kafa dengı bır ınsan bulabılecekmıyım gonlumu payalsabılecegım dertlıyım....

--------------------

+Quote Post
Fearonus
mesaj Mar 9 2007, 07:30 PM
İleti #9

Mandalina

Üye No: 235

Günümüzdeki rock müzik çok değişti katılıyorum. İnsanlara rock dediğinizde artık Muse, Placebo gibi grupları söylüyorlar. Yada ülkemize bakacak olursak Duman, Athena vs. Tamam onlar kötü demiyorum. Kendi dallarında iyiler belki ama onlara rock demek yanlış. Rock'ın efsanelerini bilmeyen, hayatında Deep Purple, Led Zeppelin veya Jimi Hendrix dinlememiş insanlar bilgeyim diye geçiniyor...

Öte yandan hala geriye dönenlerde var. En azından bir Yavuz Çetin vardı bir zamanlar... Ama daha 2006'da çıkan The Answer isimli grup bence gayet güzel bir grup.

Rock'ın sorunu bence müzikten çok yaşam felsefesine dönüşmesi olmuştur zamanla. Rock ile seks, uyuşturucu, alkol ve şiddet özdeşleştirilmiş. Bu yanlış. Rock müzik sevenlere artık satanist, keş ve alkolik gözü ile bakıyorlar. Rock severlerde bu hatayı inadına yapıyorlar. Rock müzik müzikle kalmalı. Evet bu müziği yapanlar alkolik ve esrarkeş belki ama bu bizimde öyle yaşamamızı gerektirmezki. Onların hayatı değil verdikleri eserler ilgilendirmeli bizi. Led Zeppelin bütün şarkılarındaki duyguyu kapmak için dinlenmeli. Robert Plant'in karizması için değil. Basit bir örnek oldu ama neyse..

--------------------
Does anybody remember laughter?

+Quote Post
zeyy
mesaj Mar 9 2007, 08:00 PM
İleti #10

Member
**

Üye No: 572

genç nesil eskiye yönelmeye üşeniyo(!) sanırım yoksa insan nasıl dinler böyle müzik bilmiyorum bence eskilerden dinlemeye çalışsalar onlar da yenileri beğenmezler guns n roses dediinde yüzüne bön bön bakmazlar angry03.gif

+Quote Post
Fearonus
mesaj Mar 9 2007, 08:33 PM
İleti #11

Mandalina

Katılıyorum. Zaten yeni nesile bir düşünce yerleşmiş. Yaşlılar dinlenmez diye. Pek çok kişiye diletmeye çalıştım ve bana sert cevaplarla karşı çıktılar. Örneğin ''Iyy ben bu yaşlıları niye dinliyim?(Led Zeppelin)'' ''Bu ne ya cırtlak sesli bir adam ormandan falan bahsediyo bir özelliği yok(Jethro Tull) '' ''Modası geçmiş saçlarla kafa ütüleyen müzik yapıyorlar(Whitesnake)''

:(

--------------------

+Quote Post
beatles
mesaj Mar 9 2007, 09:05 PM
İleti #12

Member
**

abi sana helal olsun bu cumleleri kuran ısnanların yanında bulunabıldıgın ıcın sabrından dolayı:D

--------------------

+Quote Post
gog
mesaj Mar 22 2007, 04:06 AM
İleti #13

Member
**

Üye No: 527

Ben rock müziği belirli senelere ya da şekillere sıkıştırmayı pek sevmiyorum. Bence kendini ifade edebildiği sürece müziğin kimliği rocka herzaman yatkındır sadece bunu zamanlamaya koymak müziksel yelpazeyi sınırlıyor bence. Ben babamdan dolayı kundaktan beri rock müzikle büyüdüm hatta büyümeye devam ediyorum. Hele lise zamanında 70'lerden başka hiç bir şey beni kesmiyordu şimdi de kesmediği zamanlar oluyor tabiki. Jethro Tull, Led Zeppelin, Deep Purple, Hendrix, Rainbow, Cream, Boston, Kansas, Wishbone Ash, Lynyrd Skynyrd, Fleetwood Mac derken bu yolun sonu artık hayatımın anlamı oldu, hepsinin diskografileri elemanları resimleri posterleri elime ne geçirebiliyosam sadistçe toplardım(iyiki de toplamışım) ve herşeye at gözlüğüyle bakmaya başladım. Sonra Mettalica, Guns, Soundgarden, Pearl Jam gibi 90ların baba gruplarıyla daha da büyüdüğümü anladım.Yeni gruplar içinde Muse dan zerre haz almam ama Placebo bana kendini hissettiriyor, duygularıyla hisleriyle müziğini yaptığını anlatıyor, belki 4 dakikalık sololar yok ama bana rock olmasa da aynı tadda bir his müziği sunabiliyor(zaman zaman). Bu gün Tool, The Tea Party, A Perfec Circle, The Hellacopters 'da dinliyorum Tom Waits, Talk Talk, Genesis, The Bluesbreakers da dinliyorum ve bunu bana kendimi iyi hissettirdiği için yapıyorum. The Tea Party bence günümüzün Led Zeppelini, Toolun teknik yapısı da bana Led Zeppelini çağrıştırıyor The Hellacopters Lynyrd Skynyrd tadı veriyor bana ama bunların hepsi bence birbirinden farklı lezzetler ve hepsi de ayrı bir tat bırakıyor ruhumda. Ama bana gerçek rock ruhu nerededir, dönüp dolaşıp başa nereye dönersin diye soracak olurlarsa cevabım Led Zeppelin, Cream ve Purple, Tull vs. dönemecindedir derdim. Ama bu 4-5 grubu saymakla bitecek kadar basit bir kavram değil bence. Distortionu rock zannederler genelde ama distortion bence ruhundadır rockerın. Penanın içinde kalp hizasındadır. Dışarı çıkarmak çok zor onu, istediği kadar klip çeksin, istediği kadar kalabalığa konser versin, istediği kadar albüm satsın parayı vursun basit bir pedala basmakla bana onu veremez. Bu ülkede bize bunu yapmaya çalışıyorlar belki farkında olmadan bence:7 mezur parça araklayarak, günümüz modasına uyup bi dj alarak ya da popo bacak açarak, sürekli featuring yaparak. Gidişat ülkede sakat zaten rock müzik mi bi anda düzelecek:)Ama ben en azından çocuğuma verebileceğim bir armağan hazırladım bile babam gibi. Bence sizde hazırlayın:)Bu arada etraftaki herşeyi bildiğini sanan, yaşlılar dinlenmez diyen dangalak adamlar için yapılacak tek şey bence onlarla bu konuları tartışmamak çünkü onlar zaten kendilerinide unutucaklar. Ben o yaşlılarla gurur duyuyorum ve babamla ilk gittiğim konserden sonuncusuna kadar o yaşlıları bırakmayacağım.

--------------------
salamander, burn for me
and i'll burn for you...

+Quote Post
Guns N'
mesaj Mar 22 2007, 10:57 AM
İleti #14

Red N' Rose Team Captain

Grup: Red N' Rose
Nereden: Los Angeles
Üye No: 127

gunumuz rock muzıgı bes para etmez.ben valla 70 80 90 ları dınlemekten memenunum.bız en ıyısını gordukten sonra sımdı kı muzık dogal olarak hıc gelır.

--------------------

JAMES HETFIELD JON BON JOVI AXL ROSE

+Quote Post
Fearonus
mesaj Mar 22 2007, 11:44 AM
İleti #15

Mandalina

Gökhan abi döktürmüşsün. Harikasın ya.

Bilmiyorum ama belkide rock müziğin bukadar dışlanmaya başlaması daha iyidir bir yerde. Herkes dinleseydi, herkesin telefonu, ipod'u, tişörtleri vs. hep bunlardan olsaydı biz neyle övünebilirdik? Bizi hayata bağlayan şeylerden biride bence, onlar bize ''Rock'cı keşler, uzak durmalı'' diye bakarken biz onlara ''Dar görüşlü zavallılar, keşke anlayabilseniz'' diye bakabilmemiz.

Rock müzik devam etmesin demiyorum tabiki. Ama bence 70lere dönmek imkansız. Yeni bir akım başlamaz artık. Benim tek isteğim rock müzik adı altında çıkarılan şeylerin kalitesiz olmaması. Yani rock diyorsan, rock'ın özüne uymalısın. Gidipte dıptısçaktıs yapıp ''ben rock'cıyım, rock n' roll ben hayatımdır'' dememelisin.

--------------------

+Quote Post
sweet?
mesaj Mar 22 2007, 02:45 PM
İleti #16

save your soul

Grup: Red N' Rose
Üye No: 547

yaaa tamam kotu halde olabılır ama onemlı olan hıssetmek yanıı sarkı bana haz verıyorsa iiidir

--------------------

v for vendetta angel-a léon amélie

+Quote Post
Fearonus
mesaj Mar 22 2007, 04:26 PM
İleti #17

Mandalina

QUOTE(Civil War @ Mar 22 2007, 04:15 PM) *
Şu aralar, 2006 yılında yeni kurulmuş olan The Answer bana umut veriyor sadece.

Kesinlikle katılıyorum. Adamlarda iş var.

--------------------

+Quote Post
MYWIFEMYLIFE
mesaj Mar 22 2007, 04:49 PM
İleti #18

elçonun ozası

Grup: Yönetici
Nereden: Mabed
Üye No: 12

90'lara kadar daha önce yapılan herşeyin üstüne yanına bir şey konuldu bence ama 90'lardan sonra tırt bence çıkan gruplar. mtv ve major label pompaları olmasa popüler olabilecek grup bile yok.

Diğer taraftan o kadar çok iyi gruplar var ki müzik tarihinde, sıkılmaya,baymaya imkan yok, ne demiş Axl? Go taste the originals :)

--------------------
Elçoşkom sen benim herşeyimsin.

GNR-STONES-PISTOLS-LED ZEP-ALICE COOP-QUEEN-BLUE ÖYSTER CULT-DURAN DURAN-NEUROTIC OUTSIDERS-FAITH NO MORE-BODY COUNT-ELTON-BOWIE-SKID-RHCP-'DETH-'MENT-FEAR-BLACK FLAG-MISFITS-DIRE STRAITS-DEF LEP-GILBY-ZEKİ MÜREN-MÜZEYYEN SENAR-AHMET KAYA-SELİM ÖZTÜRK-BORA DURAN-ARAP ŞÜKRÜ-NESRİN SİPAHİ-ÜMİT BESEN,

ALPARSLAN HAN-CALVIN-LARRY RICHARD-LARRY BIRD-SIR CHARLES-HAKEEM-PETE WILLIAMS-MITCH SMITH-CAN SONAT-İBRAHİM KUTLUAY-COMEGYS-TURNER-MILIC-CONRAD-AYDIN "THE GOD" ÖRS-DAMIR-MİRSAD-ONAN-WILLIE THE KING-LEBRON JAMES-DIRK NOWITZKI-PELİN ÇELİK-ARSLAN EKŞİ-SEDA TOKATLIOĞLU-EDA ERDEM-SERAP YÜCESİR-CAPPIE-BİRSEL VARDARLI-NEVRİYE "ASLA YILMAZ,ASLA YIKILMAZ" YILMAZ, PENNY TAYLOR,

VEDAT MİLOR,DEXTER,LOST,FARSCAPE,BABYLON 5,SIMPSONS,SOUTH PARK,BATTLESTAR GALACTICA,

RULEZ.

+Quote Post
Invader
mesaj Apr 10 2007, 11:47 PM
İleti #19

Advanced Member

Nereden: where the grass is green and girls are pretty
Üye No: 650

adamlar ensturmanları kullanmıyorlar gerçekten,sıkıcı bayılıtıcı müzikler yapıyorlar.eskiden solo manyağı olan ingiliz gruplara bakın,şimdi ki rock la pop arasına karışmış garip müziğe bakın.ensturmanlarını kullananlarda boşa çalıyor bir söz söylüyor arkasında hep aynı yaratıcılıktan yoksun riffler.böyle bir müzigin önüne birde yakışıklı bir solist koyun.mtv zaten sizi meşhur eder.

+Quote Post
axl rose*
mesaj Apr 11 2007, 05:53 PM
İleti #20

Full Member

Üye No: 637

günümüzdeki rock müzik gerçekten beş para etmez eskileri dinliyorum, mutluyum :) ve bu yüzden
babama çok teşekkür ediyorum :)
kadıköy e gittiginiz zaman ne dikkatinizi çekiyor ? tabiki gotik denilen kızlar ve yüzü gözü abuk sabuk delik olan
çocuklar !! rexx sinemasının önüne gidin , ordaki manzara hiç de iç açıcı degil
bir yada iki tane şarkı ezberleyip siyah giyinmeye başlayıp asi olduklarını zannedip oraya gidiyorlar hepsi kendisini '' ben rock çıyım ''
diye tanıtıyor hepsi yalan :) ordaki herhangi birisine rock müzik hakkında soru sordugunuzda hepsi apışıp kalır :)
daha dinledikleri müzigin ne tür oldugunu bilmeyenler ile dolu
arkadaşlarım hepsine gnr , acdc , aerosmith... dinletiyorum ki müzigin nasıl oldugunu anlasınlar diye kimi bana teşekkür edip 80's
dinliyor kimi burun kıvırıyor ....

+Quote Post
4 Sayfa V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 kullanıcı bu başlığı okuyor [1 Misafir ve 0 Gizli Kullanıcı]
0 Üye:

- Basit Görünüm Tarih: 20th May 2012 - 04:19 AM
GNRTurkey.net / Guns N' Roses Turkey