Günümüz 'Rock' Müziği
4 Sayfa
1 2 3 > »
|
|

|
|
|
|
Mar 9 2007, 09:30 AM
|

elçonun ozası

Grup: Yönetici
Nereden: Mabed
Üye No: 12

|
baboli öncelikle hoş geldin, topik adı çok manidar olmuş, günümüz rock müziği ne ki? rock müzik mi kaldı? :) , söylediklerinde çok haklısın.
rock müziğin faydalarından biri de kız düşürmek ya da erkek düşürmek cinse göre :) , benim için farketmez müziğin neden yapıldığı,adam gibi olsun da, isterse para için yapılmış olsun, o dinleyenin dinlediği zaman ne hissettiği önemli bence.
--------------------
Elçoşkom sen benim herşeyimsin.
GNR-STONES-PISTOLS-LED ZEP-ALICE COOP-QUEEN-BLUE ÖYSTER CULT-DURAN DURAN-NEUROTIC OUTSIDERS-FAITH NO MORE-BODY COUNT-ELTON-BOWIE-SKID-RHCP-'DETH-'MENT-FEAR-BLACK FLAG-MISFITS-DIRE STRAITS-DEF LEP-GILBY-ZEKİ MÜREN-MÜZEYYEN SENAR-AHMET KAYA-SELİM ÖZTÜRK-BORA DURAN-ARAP ŞÜKRÜ-NESRİN SİPAHİ-ÜMİT BESEN,
ALPARSLAN HAN-CALVIN-LARRY RICHARD-LARRY BIRD-SIR CHARLES-HAKEEM-PETE WILLIAMS-MITCH SMITH-CAN SONAT-İBRAHİM KUTLUAY-COMEGYS-TURNER-MILIC-CONRAD-AYDIN "THE GOD" ÖRS-DAMIR-MİRSAD-ONAN-WILLIE THE KING-LEBRON JAMES-DIRK NOWITZKI-PELİN ÇELİK-ARSLAN EKŞİ-SEDA TOKATLIOĞLU-EDA ERDEM-SERAP YÜCESİR-CAPPIE-BİRSEL VARDARLI-NEVRİYE "ASLA YILMAZ,ASLA YIKILMAZ" YILMAZ, PENNY TAYLOR,
VEDAT MİLOR,DEXTER,LOST,FARSCAPE,BABYLON 5,SIMPSONS,SOUTH PARK,BATTLESTAR GALACTICA,
RULEZ.
|
|
|
|
|
|
Mar 9 2007, 05:30 PM
|

Member

Grup: Members
Üye No: 674

|
Rock müzik ile popilerite yanyana yürüyor bu zamanda, ondan dolayı 80 lerin unutulması ve 80 lerin grublarının hor görülmesi gençlerimiz arasında normal bir duruma geldi artık bu zamanda. Ondan dolayı insanlar Guns and Roses, Aerosmith, Cinderella, Savatage, Slaughter gibi efsane grubları dinlemek yerine, daha alternatif türlere kaymakta. Ama bir yandanda bazen gereksiz insanların Guns and Roses veya Manowar gibi grubları dinlememesinin yerinde olduğunu düşünüyorum. Him,korn veya black grubları ile birlikte Guns dinlenecekse,hiç dinlenmesin daha iyi. Slash ı,ancak Glam metali seven insanlar anlayabilir...
|
|
|
|
|
|
Mar 22 2007, 04:06 AM
|

Member

Grup: Members
Üye No: 527

|
Ben rock müziği belirli senelere ya da şekillere sıkıştırmayı pek sevmiyorum. Bence kendini ifade edebildiği sürece müziğin kimliği rocka herzaman yatkındır sadece bunu zamanlamaya koymak müziksel yelpazeyi sınırlıyor bence. Ben babamdan dolayı kundaktan beri rock müzikle büyüdüm hatta büyümeye devam ediyorum. Hele lise zamanında 70'lerden başka hiç bir şey beni kesmiyordu şimdi de kesmediği zamanlar oluyor tabiki. Jethro Tull, Led Zeppelin, Deep Purple, Hendrix, Rainbow, Cream, Boston, Kansas, Wishbone Ash, Lynyrd Skynyrd, Fleetwood Mac derken bu yolun sonu artık hayatımın anlamı oldu, hepsinin diskografileri elemanları resimleri posterleri elime ne geçirebiliyosam sadistçe toplardım(iyiki de toplamışım) ve herşeye at gözlüğüyle bakmaya başladım. Sonra Mettalica, Guns, Soundgarden, Pearl Jam gibi 90ların baba gruplarıyla daha da büyüdüğümü anladım.Yeni gruplar içinde Muse dan zerre haz almam ama Placebo bana kendini hissettiriyor, duygularıyla hisleriyle müziğini yaptığını anlatıyor, belki 4 dakikalık sololar yok ama bana rock olmasa da aynı tadda bir his müziği sunabiliyor(zaman zaman). Bu gün Tool, The Tea Party, A Perfec Circle, The Hellacopters 'da dinliyorum Tom Waits, Talk Talk, Genesis, The Bluesbreakers da dinliyorum ve bunu bana kendimi iyi hissettirdiği için yapıyorum. The Tea Party bence günümüzün Led Zeppelini, Toolun teknik yapısı da bana Led Zeppelini çağrıştırıyor The Hellacopters Lynyrd Skynyrd tadı veriyor bana ama bunların hepsi bence birbirinden farklı lezzetler ve hepsi de ayrı bir tat bırakıyor ruhumda. Ama bana gerçek rock ruhu nerededir, dönüp dolaşıp başa nereye dönersin diye soracak olurlarsa cevabım Led Zeppelin, Cream ve Purple, Tull vs. dönemecindedir derdim. Ama bu 4-5 grubu saymakla bitecek kadar basit bir kavram değil bence. Distortionu rock zannederler genelde ama distortion bence ruhundadır rockerın. Penanın içinde kalp hizasındadır. Dışarı çıkarmak çok zor onu, istediği kadar klip çeksin, istediği kadar kalabalığa konser versin, istediği kadar albüm satsın parayı vursun basit bir pedala basmakla bana onu veremez. Bu ülkede bize bunu yapmaya çalışıyorlar belki farkında olmadan bence:7 mezur parça araklayarak, günümüz modasına uyup bi dj alarak ya da popo bacak açarak, sürekli featuring yaparak. Gidişat ülkede sakat zaten rock müzik mi bi anda düzelecek:)Ama ben en azından çocuğuma verebileceğim bir armağan hazırladım bile babam gibi. Bence sizde hazırlayın:)Bu arada etraftaki herşeyi bildiğini sanan, yaşlılar dinlenmez diyen dangalak adamlar için yapılacak tek şey bence onlarla bu konuları tartışmamak çünkü onlar zaten kendilerinide unutucaklar. Ben o yaşlılarla gurur duyuyorum ve babamla ilk gittiğim konserden sonuncusuna kadar o yaşlıları bırakmayacağım.
--------------------
salamander, burn for me and i'll burn for you...
|
|
|
|
|
|
Mar 22 2007, 04:49 PM
|

elçonun ozası

Grup: Yönetici
Nereden: Mabed
Üye No: 12

|
90'lara kadar daha önce yapılan herşeyin üstüne yanına bir şey konuldu bence ama 90'lardan sonra tırt bence çıkan gruplar. mtv ve major label pompaları olmasa popüler olabilecek grup bile yok.
Diğer taraftan o kadar çok iyi gruplar var ki müzik tarihinde, sıkılmaya,baymaya imkan yok, ne demiş Axl? Go taste the originals :)
--------------------
Elçoşkom sen benim herşeyimsin.
GNR-STONES-PISTOLS-LED ZEP-ALICE COOP-QUEEN-BLUE ÖYSTER CULT-DURAN DURAN-NEUROTIC OUTSIDERS-FAITH NO MORE-BODY COUNT-ELTON-BOWIE-SKID-RHCP-'DETH-'MENT-FEAR-BLACK FLAG-MISFITS-DIRE STRAITS-DEF LEP-GILBY-ZEKİ MÜREN-MÜZEYYEN SENAR-AHMET KAYA-SELİM ÖZTÜRK-BORA DURAN-ARAP ŞÜKRÜ-NESRİN SİPAHİ-ÜMİT BESEN,
ALPARSLAN HAN-CALVIN-LARRY RICHARD-LARRY BIRD-SIR CHARLES-HAKEEM-PETE WILLIAMS-MITCH SMITH-CAN SONAT-İBRAHİM KUTLUAY-COMEGYS-TURNER-MILIC-CONRAD-AYDIN "THE GOD" ÖRS-DAMIR-MİRSAD-ONAN-WILLIE THE KING-LEBRON JAMES-DIRK NOWITZKI-PELİN ÇELİK-ARSLAN EKŞİ-SEDA TOKATLIOĞLU-EDA ERDEM-SERAP YÜCESİR-CAPPIE-BİRSEL VARDARLI-NEVRİYE "ASLA YILMAZ,ASLA YIKILMAZ" YILMAZ, PENNY TAYLOR,
VEDAT MİLOR,DEXTER,LOST,FARSCAPE,BABYLON 5,SIMPSONS,SOUTH PARK,BATTLESTAR GALACTICA,
RULEZ.
|
|
|
|
|
  |
1 kullanıcı bu başlığı okuyor [1 Misafir ve 0 Gizli Kullanıcı]
0 Üye: