Gilby ClarkeRitm gitarist olan Gilby Clarke, 17 Agustos 1962 yılında Cleveland, Ohio da dogdu. Müzige erken yaslarda baslayan Clarke, okulu fazla onemsemezdi(cunku okul konusunda pek iyi sayılmazdı). Gilby genelde gece gec saatlere kadar grubuyla provalara kalırdı. Bunun üzerine annesi ona okulla müzik arasında bir seçim yapması gerektigini soyleyince aldıgı cevabı tahmin etmek pek de zor olmasa gerek. MÜZİK!
Gilby'nin 80li yıllarda kurdugu LA kökenli pop grubunun(ilk grubu oluyor) adı "Candy" idi. "Whatever Happened to Fun?" isimli bir album yayınlayan grup, ardından biraz daha rock müzige kayarak "Kill For Thrills" albümünü çıkardı. Sonraları tam bir pop-metal kült(?) grubu haline dönuşen "Candy", "Dynamite From Nightmareland" isimli albümünü MCA Records etiketiyle yayınladı.
1991 yılında Izzy'nin yerini doldurmak için Guns N' Roses a dahil edilen Gilby, 4 yıllık deneyimi boyunca dev bir dünya turu yaptı ve "The Spaghetti Incident!?" albümünde yer aldı. 1995 Kasım ayında gruptan atıldı. Ama acaba gerçekten atılmış mıydı?
1997 Ağustosunda "Chili" isimli bir dergiye verdigi roportajda Gilby sunları soyledi : "Bir gün Axl beni aradı ve yeni bişeyler yazdığını ama eskileri gibi olmadığını soyledi. Benim gitar çalışımdan etkilendiğini(kötü anlamda) ve onun istediği sound u tam olarak ona veremediğimi söyledi. Ama ben buna gruptan atıldım veya ayrılmamı istediler demezdim. Sadece Guns gitaristi olarak görevim durdurulmuştu."
1994 te, GN'R dünya turnesini bitirdiginde, Gilby soluğu arkadaşlarıyla stüdyoda aldı.(GN'R üyelerinin çoğu da dahil olmak üzere) Ve "PawnShop Guitars" isimli albümünü Virgin Records imzasıyla piyasaya sürdü. Daha sonra bir buçuk yıl kadar solo albümünün turnesine çıkan Gilby, aynı zamanda 1995 yılında Slash's Snakepit in turnesinde de yer aldı.
Gilby ilk albümünün ardından "The Hangover" ismini taşıyan ikinci solo albümünü de 1997 yazında yayınladı.
Çeviri : Aksel