IPB
- Gnrturkey, Reloaded! -

* FLAC hakkında bilgi verir misiniz?, Free Lossless Audio Codec  
Reply to this topicStart new topic
Tarneldor
mesaj May 3 2008, 09:28 PM
İleti #1

Keep rockin'

Grup: Members
Nereden: Detroit Rock city
Üye No: 415

FLAC: Açık kaynak kodlu, bedava ve kayıpsız ses sıkıştırma formatıdır. Audio CD'lerin dosyaya çevrilmesinde ve HD ses kalitesini depolamada kullanılan bir formattır. Mp3'e göre çok fazla yer kaplar ve aynı oranda ses kalitesi mp3'ten kat kat yüksektir. Uzantısı "flac"tır. Programda encoder ve decoder'ın yanı sıra WinAmp plugin'de mevcuttur.

Bu bilgi bana yeterince yeterli gelmedi. Cogu yerde karsıma cıkıyor. Flac uzantılı albümler.
1. Kapladıgı yer ve ses kalitesi haric diger özellikleri ve kullanılıs bisimi MP3 e mi benziyor?
2. Mp3 uzantılı dosyaları Flac a cevirebiliyor muyum(ses kalitesi degisir mi)?
3. Flac a özel bir player var mı yoksa winamp aynı isi görüyor mu?

Baska bir soru gelmedi aklıma. Sizin Flac Uzantılı audio kayıtlar hakkında bildiginiz bir bilgi varsa paylasırsanız sevinirim.

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
Lethe
mesaj May 3 2008, 10:21 PM
İleti #2

SlasheR

Grup: Root Admin
Nereden: Antalya
Üye No: 1

/* aslında flac hakkında hiçbir şey bilmiyorum ama yukarıdaki açıklamadan ve biraz etrafa bakınmamdan sonra sorularına şöyle yanıtlar verebilirim.

1. mp3 e benziyor olması ihtimali yüksek. anladığım kadarıyla divx e mp3 dersen, flac'a da dvd demiş oluyorsun.
2. mp3 leri flac'e çeviremessin sanırım, ama flac dosyalarını mp3 e çevirebilirsin. divx'leri dvd ye çeviremeyip dvd'yi divx'e çevirebildiğin gibi düşünebilirsin. (http://www.google.com.tr/search?hl=tr&...G=Ara&meta=)
3. flac a özel program var mı bilmiyorum ama, winamp'ın input pluginleri arasında 'Nullsof FLAC Decoder 2.04' var. Bu demek oluyor ki winamp flac dosyalarını çalıştırıyor.

Umarım işine yarar fikirlerim, bilgilerim diyebilmeyi isterdim ama sadece fikir yürütebiliyorum şu an :)

--------------------

+Quote Post
Buick
mesaj May 3 2008, 10:30 PM
İleti #3

12.07.2006

Grup: Super Moderator
Nereden: Bucketheadland
Üye No: 88

total video converter ile flac'i mp3'e cevirebilirsin. hatta bu program ile her türlü dönüşümler yapılabilir

--------------------
I smoke my cigarette with style

+Quote Post
MYWIFEMYLIFE
mesaj May 3 2008, 10:41 PM
İleti #4

elçonun ozası

Grup: Yönetici
Nereden: Mabed
Üye No: 12

Flac dload edebileceğiniz en iyi formattır wav dışında, MP3'ler flac olabilir teoride ama lüzumu yok, kalite asla artmaz, mpg veya mp4'lerin DVD olmasına benzer bu, kalite artmaz ama DVD playerde izlenir hale gelinir bunlar bu işlemde. FLAC player die bişi olmadıı için buna gerek yok kısaca.

Wİnamp ve bri çok media player FLAC çalabilir gerekli codec'ler yüklendiinde.

FLAC bu arada traderler (bootleg takası ve koleksiyonu yapanlar) arasında en tutulan ve takaslarda kullanılan formattır. Bir konserin ses kaydı internette paylaşılacaksa bunun sadece FLAC formatında olması racona uygundur :D

--------------------
Elçoşkom sen benim herşeyimsin.

GNR-STONES-PISTOLS-LED ZEP-ALICE COOP-QUEEN-BLUE ÖYSTER CULT-DURAN DURAN-NEUROTIC OUTSIDERS-FAITH NO MORE-BODY COUNT-ELTON-BOWIE-SKID-RHCP-'DETH-'MENT-FEAR-BLACK FLAG-MISFITS-DIRE STRAITS-DEF LEP-GILBY-ZEKİ MÜREN-MÜZEYYEN SENAR-AHMET KAYA-SELİM ÖZTÜRK-BORA DURAN-ARAP ŞÜKRÜ-NESRİN SİPAHİ-ÜMİT BESEN,

ALPARSLAN HAN-CALVIN-LARRY RICHARD-LARRY BIRD-SIR CHARLES-HAKEEM-PETE WILLIAMS-MITCH SMITH-CAN SONAT-İBRAHİM KUTLUAY-COMEGYS-TURNER-MILIC-CONRAD-AYDIN "THE GOD" ÖRS-DAMIR-MİRSAD-ONAN-WILLIE THE KING-LEBRON JAMES-DIRK NOWITZKI-PELİN ÇELİK-ARSLAN EKŞİ-SEDA TOKATLIOĞLU-EDA ERDEM-SERAP YÜCESİR-CAPPIE-BİRSEL VARDARLI-NEVRİYE "ASLA YILMAZ,ASLA YIKILMAZ" YILMAZ, PENNY TAYLOR,

VEDAT MİLOR,DEXTER,LOST,FARSCAPE,BABYLON 5,SIMPSONS,SOUTH PARK,BATTLESTAR GALACTICA,

RULEZ.

+Quote Post
Tarneldor
mesaj May 3 2008, 11:36 PM
İleti #5

Keep rockin'

Nereden: Detroit Rock city
Üye No: 415

Cevaplar icin tesekkür ederim. Artık devir FLAC devri. Ona göre arsivimi düzenleyecegim. Tekrar sağolun..

--------------------

+Quote Post
Discopunker
mesaj Oct 6 2008, 04:43 PM
İleti #6

Yeni
*

Üye No: 2,523

QUOTE(MYWIFEMYLIFE @ May 3 2008, 11:41 PM) *
Flac dload edebileceğiniz en iyi formattır wav dışında, MP3'ler flac olabilir teoride ama lüzumu yok, kalite asla artmaz, mpg veya mp4'lerin DVD olmasına benzer bu, kalite artmaz ama DVD playerde izlenir hale gelinir bunlar bu işlemde. FLAC player die bişi olmadıı için buna gerek yok kısaca.

Wİnamp ve bri çok media player FLAC çalabilir gerekli codec'ler yüklendiinde.

FLAC bu arada traderler (bootleg takası ve koleksiyonu yapanlar) arasında en tutulan ve takaslarda kullanılan formattır. Bir konserin ses kaydı internette paylaşılacaksa bunun sadece FLAC formatında olması racona uygundur :D

Yazıyı okuduktan sonra acaba bende olan ve CD’leri olmayan MP3′leri bir deneme yapıp FLAC’e çevirsem ne olur diye içime kurt düştü. Arşivde çeşitli zamanlarda bulduğum ve orjinal kayıtlarını bulamayacağım birsürü parça var.

Bu işi en iyi yapsa yapsa bizim meşhur “EAC” yapar deyip işe koyuldum. EAC’da bu iş için bir “decompress” fonksiyonu varmış. Tam bu işin kalemi. Bu fonksiyonu kullanıp benim MP3′ler ilk önce WAV’a oradan da FLAC’e çevirdim. Işlem bitince de bir MP3, bir FLAC olmak üzere Foobar’a ekleyip koltuğuma oturdum.

Hayret, hakikaten FLAC’ler çok daha iyi çalıyordu. Sahne, detay ve bilhassa bas’larda hissedilebilir değişiklikler vardı.

Şimdi bildiğimiz bir CD’yi MP3′e çevirince çözünürlükte azalma olacağı ve bunun geriye dönüşünün olmayacağı. Peki nasıl oluyor da FLAC’a çevirince kalite artıyor. Valla ben bilmiyorum, bilen varsa bana da anlatsın.

Sonra ikinci etapta orjinal bir CD’yi aldım, bir parçayı ilk önce FLAC’e çevirdim, sonra 320kbps MP3′e çevirip, MP3′ü de FLAC’e çevirdim.

Ses kalitesi olarak sıralama aşağıdaki gibi, ama iki FLAC arasında öyle çok bir fark yok diyebilirim.
1. Orjinal FLAC
2. MP3′den çevrilmiş FLAC
3. MP3

Peki bu ne işe yarar derseniz, eğer arşivde CD’sini bulamayacağınız parçalar varsa (mesela benim gibi) çok çok işe yarar...

+Quote Post
Crow
mesaj Oct 6 2008, 09:04 PM
İleti #7

GNRTurkey Special Member

Grup: Moderator
Üye No: 712

Yukarıdakileri okuduktan sonra, vayy aramızda ne Einstein lar var be dedim..:D

Yaw takın istediğinizi dinleyin kardeşim işte:) kafa yormayın böle şeylere:)

--------------------
HE'S A LEGEND,HE'S GOD

+Quote Post
MYWIFEMYLIFE
mesaj Oct 6 2008, 09:11 PM
İleti #8

elçonun ozası

Grup: Yönetici
Nereden: Mabed
Üye No: 12

Orjinal CD'den daha iyi olamaz asla FLAC,zaten onun sıkıştırılmış ve küçülmüş halidir ama mp3'e bin basar.

--------------------
Elçoşkom sen benim herşeyimsin.

GNR-STONES-PISTOLS-LED ZEP-ALICE COOP-QUEEN-BLUE ÖYSTER CULT-DURAN DURAN-NEUROTIC OUTSIDERS-FAITH NO MORE-BODY COUNT-ELTON-BOWIE-SKID-RHCP-'DETH-'MENT-FEAR-BLACK FLAG-MISFITS-DIRE STRAITS-DEF LEP-GILBY-ZEKİ MÜREN-MÜZEYYEN SENAR-AHMET KAYA-SELİM ÖZTÜRK-BORA DURAN-ARAP ŞÜKRÜ-NESRİN SİPAHİ-ÜMİT BESEN,

ALPARSLAN HAN-CALVIN-LARRY RICHARD-LARRY BIRD-SIR CHARLES-HAKEEM-PETE WILLIAMS-MITCH SMITH-CAN SONAT-İBRAHİM KUTLUAY-COMEGYS-TURNER-MILIC-CONRAD-AYDIN "THE GOD" ÖRS-DAMIR-MİRSAD-ONAN-WILLIE THE KING-LEBRON JAMES-DIRK NOWITZKI-PELİN ÇELİK-ARSLAN EKŞİ-SEDA TOKATLIOĞLU-EDA ERDEM-SERAP YÜCESİR-CAPPIE-BİRSEL VARDARLI-NEVRİYE "ASLA YILMAZ,ASLA YIKILMAZ" YILMAZ, PENNY TAYLOR,

VEDAT MİLOR,DEXTER,LOST,FARSCAPE,BABYLON 5,SIMPSONS,SOUTH PARK,BATTLESTAR GALACTICA,

RULEZ.

+Quote Post
Reply to this topicStart new topic
1 kullanıcı bu başlığı okuyor [1 Misafir ve 0 Gizli Kullanıcı]
0 Üye:

- Basit Görünüm Tarih: 20th May 2012 - 03:49 AM
GNRTurkey.net / Guns N' Roses Turkey