|
"Mutsuzum dedim ona , cok sasirmis gibi bana bakti , kafasini o garip acida egerek , daha hayattan ne gordun ki dedi bana , cok kizdim hayatimin boyle iki kelimede asagilanmasina , ne yani daha ne gelecek basima , simdiye kadar olanlar bana yetti artik dedim , oylesine bakti bana , sanki benim bilmedigim bir seyler biliyormus gibi , huzursuz etti beni , guldu sonra , "sen golgesini arayan adamin hikayesini bilir misin" dedi , bilmesem de anlatacaksin nasil olsa diye cikiverdi agzimdan , sustu , korktum onu kizdirdim diye ama belli etmedim , edemedim , bekledim oylece tekrar konusana kadar , merak da ettim aslinda , neyse ki fazla bekletmedi beni "o adam" dedi , "o adam omru boyunca eziklik cekti neden herkesin golgesi var benim yok diye" , sonra tekrar bakti bana , sanki anladigimdan emin olmak istermis gibi , ben de bir surat yaptim ona , anladigimi ama umrumda olmadigini belirtmek icin , takmadi bile , bu beni daha da sinirlendirdi ama o devam etti , "o adam" dedi , "koca bir omru kendi golgesinin eksikligi altinda ezilerek gecirmis" dedi , soyle akillica bir laf edip akisini bozayim dedim , ama aklima birsey gelmedi , mecburen devam ettim dinlemeye adamin , golgesi olmayan adamin hikayesini dinlemeye , "adam bir sure insan icine cikamaz olmus" dedi , "kendinden baska kimse farketmese de golgesi olmadigini , o utanc cekmis hep , birgun canina tak edip golgesini aramak icin yollara dusmeye karar vermis , dayanacak gucu kalmadigindan , ama kolay degilmis golgesini bulmak , yolda baska golgesini arayanlarla da karsilasmis ama ne onlar ona yardim etmisler ne de o onlara sormayi kendine yedirebilmis , bu benim arayisim , kendim yaparim diye surdurmus aramasini , yillar gecmis aradan , adam golgesini ararken gencligini kaybetmis , vucudu ona ihanet etmeye baslamis yavas yavas , ama onun akli hicbir seyi gormeyecek kadar korlesmismis , aramasi benligini ele gecirmis , sonunda bulmus golgesini , kaybolan golgeler nerede olursa orada , cildirmis sevincinden , bagirmis cagirmis , ziplamis durdugu yerde , hemen almis golgesini , takmis kendine , geri yurumeye baslamis , sik sik arkasina donup bakmis , hala golgem orada mi diye kontrol etmis uzun donus yolunda , bir sure sonra o kadar da bakmaz olmus golgesine , ama her karsilastiklarina da bir oyun sahneleyip golgesini nasil aradigini ve buldugunu anlatmis , kendi umrunda olmasa bile , soyleyememis arayislarinin sonucunun topu topu bir golge oldugunu , herkes de baska bir oyun sergileyip onu kutlamislar , sanki umurlarindaymis gibi , sahte evsahibinin sahte konuklari katilmislar partiye , sonra aksam olmus gunes batmis , golge gitmis , adam buyuk salonun orta yerinde kalmis tek basina , durmus oyle saatlerce , bakmis etrafina ve aglamis , aglamis gidenler icin , aglamis gelmeyenler icin , kimse duymamis onun agidini , o da oradan bir bardak almis , kirmis hemen , sivri ucuyla bileklerine yazmis caresizligini , yavas yavas terketmis hayati onu gunesin dogusuna kadar , kalmis yigildigi yerde , gunes dogmus yukselmis , golge geri gelmis , ama sahibinin artik olmadigini gorunce o da uzanmis yere kanlarin ustune . . ." eee ? dedim ben de , anlamanin verdigi rahatsizlikla , eee n'olmus sonra ? O da bana her zamanki deli edici bakisiyla bakti , bosver dedi , ne demek bosver dedim , anlattin , bunu da soylemek zorundasin , hicbir seyin zorunda degilim dedi , bogmak istedim onu bagirdim , cagirdim , dinlemedi beni , cikti odadan , yurudu gitti , baktim arkasindan , onun da golgesi yoktu . . ."
Alıntıdır. TWAT ya da Madagascar eşliğinde okuyun.
--------------------

|