IPB
- Gnrturkey, Reloaded! -

* 300 Spartalı  
Reply to this topicStart new topic
gnr4ever
mesaj Apr 23 2007, 04:10 PM
İleti #1

Gibson Les Paul

Grup: Members
Nereden: Ankara
Üye No: 514

bu filmi görmeyen kalmamıştır heralde gerçekten izlenmesi gereken bi film. Efektler çok güzel ve film benim beklemediğim bi sonla bitti :)

--------------------
If today was perfect, there would be no need for tomorrow...

Here Today... Gone To HELL!

Go to the top of the page

+Quote Post
better
mesaj Apr 23 2007, 04:12 PM
İleti #2

OHANNESBURGER

Grup: Red N' Rose
Nereden: ğorta dünya
Üye No: 535

ben görmedim =)

--------------------
imza yok imza

+Quote Post
Genc_yazar
mesaj Apr 23 2007, 04:44 PM
İleti #3

Full Member

Nereden: Gecenin karanlığından
Üye No: 740

Beklediğim kadar güzel değilmiş.Şahsen daha farklı birşey bekliyordum.Ayakları yere basmıyor.

--------------------
Yasalar örümcek ağına benzer, ancak küçük sinekleri yakalar. Büyük sinekler, gözünün önünde onu delip geçer.

+Quote Post
Genc_yazar
mesaj Apr 23 2007, 04:45 PM
İleti #4

Full Member

Nereden: Gecenin karanlığından
Üye No: 740

Saçma olmuş ama Spartalıları taktir ettim.Vatanları konusunda taviz vermiyorlar.

--------------------
Yasalar örümcek ağına benzer, ancak küçük sinekleri yakalar. Büyük sinekler, gözünün önünde onu delip geçer.

+Quote Post
Fearonus
mesaj Apr 23 2007, 06:47 PM
İleti #5

Mandalina

Grup: The Iskender Incident
Üye No: 235

Film bence sadece efektleri ile öne çıkıyor. Yani kan akmasını seyretmek isteyenler için ideal, ama adam gibi bir senaryo ve oturmuş karakterler arayanlar için iyi bir seçim değil.

Ha, bir grup arkadaşla gidip film esnasında ve film sonrasında geyiğini yapınca film güzel olabiliyor tabi :D

--------------------
Does anybody remember laughter?

+Quote Post
Ege
mesaj Apr 23 2007, 07:15 PM
İleti #6

Crazy Diamond

Grup: The Iskender Incident
Nereden: istanbul
Üye No: 536

300 den mi bahsediyoruz 300 spartalıdan mı =))

--------------------

+Quote Post
nzl
mesaj Apr 23 2007, 10:45 PM
İleti #7

Best member ever!

Nereden: istanbul
Üye No: 766

Türkiye'ye geç geldi biliyosunuz, Amerika'da çıkacağı vakitlerde arkadaşım baya bi reklamını yapmıştı, benim de hoşuma gitmişti. Sonra Türkiye'ye geldi ve piyasa oldu anında. Bu piyasa olma durumu da baya arttı ve çok sevdiğim şeylerden soğutuyo, neyse, sırf aksiyon ve efekt filmiymiş gibi geldi ve bu yüzden gitmedim.

--------------------

+Quote Post
gnr4ever
mesaj Apr 23 2007, 11:10 PM
İleti #8

Gibson Les Paul

Nereden: Ankara
Üye No: 514

filmin sonunda ben sparta kralı pers kralını öldürür sanıodum mızrağıyla ama sadece ağzını yardı ona şaşırdım bi tek

--------------------
If today was perfect, there would be no need for tomorrow...

Here Today... Gone To HELL!

+Quote Post
Invader
mesaj Apr 23 2007, 11:40 PM
İleti #9

Advanced Member

Nereden: where the grass is green and girls are pretty
Üye No: 650

vasat bi film bence.saçma bölümler vardı filmde.örneğin pers kralının asıl adamın omuzlarından tuttuğu an baya bi gülmüştüm orda.

+Quote Post
UseYourIllusion
mesaj Mar 23 2009, 11:35 AM
İleti #10

FUK 'EM UP!

Nereden: Coma
Üye No: 781

Milattan önce 400'lü yıllarda geçen gerçek bi savaştır bu savaş.Sparta kralı Leonidas gerçekten Persler'le savaşırken savaş alanında ölmüştür.Filmin tek gerçek dışı yanı Perslerin askerlerinin yaratık olması.Onun dışında tamamen gerçek bir olaydır.Pers orduları Spartalıları yenememiş ve Güney Yunanistanı alamamıştır ve Maraton deniz savaşı(M.Ö.490) sonucunda Persliler yenilerek geri çekilmişlerdir.Bkz: Tarih Öncesi Ege I - George Thomson.

--------------------

+Quote Post
i.r.s
mesaj Mar 23 2009, 01:49 PM
İleti #11

Everybody's judged by their god damn face.

Nereden: Musicity
Üye No: 3,056

QUOTE(Axl @ Mar 23 2009, 11:35 AM) *
Milattan önce 400'lü yıllarda geçen gerçek bi savaştır bu savaş.Sparta kralı Leonidas gerçekten Persler'le savaşırken savaş alanında ölmüştür.Filmin tek gerçek dışı yanı Perslerin askerlerinin yaratık olması.Onun dışında tamamen gerçek bir olaydır.Pers orduları Spartalıları yenememiş ve Güney Yunanistanı alamamıştır ve Maraton deniz savaşı(M.Ö.490) sonucunda Persliler yenilerek geri çekilmişlerdir.Bkz: Tarih Öncesi Ege I - George Thomson.

bi arkadaş filmdeki savaşın sonucunun değiştrildiğini, gerçekte spartalıarın yenildiğini söylemişti yalanmıymış... hmm... çok ayıp tongue.gif

--------------------
碼磽맒碎䃳碻礟碰鱯鰃CHINESE DEMOCRACY碼磽맒碎䃳碻礟碰鱯鰃

Nobody pulled the trigger, they just stepped aside!

+Quote Post
axlroses61
mesaj Mar 24 2009, 12:44 AM
İleti #12

Full Member

Üye No: 314

Berbat bir film...Efektleri dışında(tamamı stüdyoda çekildi filmin) hiç bir özelliği olmayan bir film.sürükleyicilik yok,hafif belgesel tadında,anlatım 0,persler gelıyor spartalılar cevırıyor ,persler gelıyor spartalılalr ceviriyor,kralda anca bağrıyor başka bir olay yok..

Veeee kesinlikle iranlıları aşağılamak için yapılmış bir propoganda filmi..film iran ve abd nın arasının buz gibi olduğu hatta abd nin iranın topraklarında resmen gözü olduğunu açıklaması ile aynı zamanda çekildi..Filme dikkat ederseniz persliler insan bile değil ,çoğu yaratık,insana benzeyenler sakallı ,sapsarı dişli çrikin şeyler,pers kralı bildiğin harbiye travestisi ve iranlılar acımazsız bebek katilleri..iranlıları karalamak dunya gozunde kucultmek ıcın guzel taktik

spratalılara gelince hepsi yakısıklı,kaslı,bembeyaz dişler,bir tanesi 100 persli gücünde vb.......

Abd hollywoodu cok ıyı kullanıyor propoganda olarak..Örnekleri çok mevcut(rocky 4(rusya'ya gözdağı)),kingdom of heaven(ırak işgalinde abd^nin güya anlayışlı olduğunu göstermek ki yönetmeni ridley scott 'da agzından kacırdı bunu, vb..........)

+Quote Post
Solid Snake
mesaj Mar 24 2009, 05:02 PM
İleti #13

Full Member

Nereden: İstanbul
Üye No: 1,451

QUOTE(Axl @ Mar 23 2009, 11:35 AM) *

Gerçekçi değil diyenleri morartır bu cevap.:P
Bence güzel bir film.Destansı hikayeleri severim gerçekten.İranlılar çok tepki gösterdi ama filmdeki Perslerle şimdiki İranlılar arasında fark görmüyorum ben.(Molla kesim için konuşuyorum tabi)

--------------------
I'm Tony Montana.You fuck with me,you're fuckin' with the best!!!

+Quote Post
UseYourIllusion
mesaj Mar 24 2009, 07:29 PM
İleti #14

FUK 'EM UP!

QUOTE(axlroses61 @ Mar 24 2009, 12:44 AM) *
Berbat bir film...Efektleri dışında(tamamı stüdyoda çekildi filmin) hiç bir özelliği olmayan bir film.sürükleyicilik yok,hafif belgesel tadında,anlatım 0,persler gelıyor spartalılar cevırıyor ,persler gelıyor spartalılalr ceviriyor,kralda anca bağrıyor başka bir olay yok..

Veeee kesinlikle iranlıları aşağılamak için yapılmış bir propoganda filmi..film iran ve abd nın arasının buz gibi olduğu hatta abd nin iranın topraklarında resmen gözü olduğunu açıklaması ile aynı zamanda çekildi..Filme dikkat ederseniz persliler insan bile değil ,çoğu yaratık,insana benzeyenler sakallı ,sapsarı dişli çrikin şeyler,pers kralı bildiğin harbiye travestisi ve iranlılar acımazsız bebek katilleri..iranlıları karalamak dunya gozunde kucultmek ıcın guzel taktik

spratalılara gelince hepsi yakısıklı,kaslı,bembeyaz dişler,bir tanesi 100 persli gücünde vb.......

Abd hollywoodu cok ıyı kullanıyor propoganda olarak..Örnekleri çok mevcut(rocky 4(rusya'ya gözdağı)),kingdom of heaven(ırak işgalinde abd^nin güya anlayışlı olduğunu göstermek ki yönetmeni ridley scott 'da agzından kacırdı bunu, vb..........)

Hiç mitolojik yada İsa'dan önceki zamanlarda geçen bir film izlemedin sanırım.Ki birde bu filmin hiç bi fantastiklik yapılmadan perdeye aktarıldığını düşün? Filmin süresi 30 dk'yı geçer mi? yada bundan daha iyi mi olurdu ?

İranlıları aşağılamakla alakası yok sadece filme biraz fantastiklik katılmış her şeyi "Ulan bu varya kesin Amerikalıların Müslüman karşıtı propagandası.Bu amerika varya çok p.zevenk" olayına çekmeye gerek yok.Bu film sadece gerçek bir savaşın biraz abartılmış hali.O adamların vücutlarının tek tip olması,her spartalının 150 tane pers öldürmesi tabiki komik ama fantastik bir film sonuçta.Önyargılarını bırakıp filmi tekrar izlersen bence sende böyle düşüneceksin.

--------------------

+Quote Post
axlroses61
mesaj Mar 24 2009, 08:01 PM
İleti #15

Full Member

QUOTE(Axl @ Mar 24 2009, 07:29 PM) *
Hiç mitolojik yada İsa'dan önceki zamanlarda geçen bir film izlemedin sanırım.Ki birde bu filmin hiç bi fantastiklik yapılmadan perdeye aktarıldığını düşün? Filmin süresi 30 dk'yı geçer mi? yada bundan daha iyi mi olurdu ?

İranlıları aşağılamakla alakası yok sadece filme biraz fantastiklik katılmış her şeyi "Ulan bu varya kesin Amerikalıların Müslüman karşıtı propagandası.Bu amerika varya çok p.zevenk" olayına çekmeye gerek yok.Bu film sadece gerçek bir savaşın biraz abartılmış hali.O adamların vücutlarının tek tip olması,her spartalının 150 tane pers öldürmesi tabiki komik ama fantastik bir film sonuçta.Önyargılarını bırakıp filmi tekrar izlersen bence sende böyle düşüneceksin.

Prof. Dr. İlber Ortaylı
BERBAT BİR FİLM

"Amerikalılar hoş bir halktır ama biraz hödüktür. İkincisi niye İranlıları siyah gibi gösteriyorlar onu da anlamadım, akılları sıra siyahlara mı pislik atıyorlar? Yani arada bahane bularak siyahları da yeriyorlar. Tarihsel olarak film çok kötü, tarihle hiçbir alakası olmayan berbat bir film. Çoluk çocuğun bu filmi seyretmesi son derece sakıncalı, bizim gençlerimiz zaten tarih bilmez, bu tür filmleri izlerlerse tarihi iyice yanlış öğrenirler, çünkü bu filmin tarihsel gerçeklerle uzaktan yakından bir alakası yok. Kısaca söylemek gerekirse İran karşıtı propaganda ile yapılmış çok kötü bir film. "

Bunları ben demiyorum ünlü tarihçilerde diyor daha çok alıntı yapardım ama kendin bakarsan bulabilirsin..Tabiki kesin öledir demek yanlış ama ben o havayı aldım açıkcası

1000'e yakın dvd,30-40 blueray dvd (dvixleri ffelan saymıyorum bile) ve 80lerden itibaren(senin doğmadıgın yıllarda) itibaren vhs koleksiyonu yapan biri olarak dediğin tarzda filmler izlemişimdir büyük ihtimal:)Ayrıca filmi 2 kere(bir zorla)sinemada sırf efektleri ve goruntulerı cok ıyı dıyede blueray'de ızledım dusuncelerım hala aynı..
Ayrıca fantistik öğe farklı bişey tartışması uzun sonuçta sen sevdiysen olay bitmiştir herkesin zevki farklı olaylara bakışı farklı ama abd ve diğer ülkeler çok kullanmıştır filmlerde ve özelelik le çizgi filmlerde..mesela S.M.U.R.F.S(small man under red father) yani bildiğimiz şirinler bildigin kominizm propogandasıdır ve bu çizgi filmi yaratn norveçli koyu bir koministtir ayrıca smurfs abd de bir dönem yasaklanmıştır.G.I.Joe vardı bızım
kucuklugumuzde oda koyu a.b.d propogandasıdır..Holywoodada bunun çoktur örneği yaz yaz bitmez:))

+Quote Post
UseYourIllusion
mesaj Mar 24 2009, 08:16 PM
İleti #16

FUK 'EM UP!

QUOTE(axlroses61 @ Mar 24 2009, 08:01 PM) *
Prof. Dr. İlber Ortaylı
BERBAT BİR FİLM
"Amerikalılar hoş bir halktır ama biraz hödüktür. İkincisi niye İranlıları siyah gibi gösteriyorlar onu da anlamadım, akılları sıra siyahlara mı pislik atıyorlar? Yani arada bahane bularak siyahları da yeriyorlar. Tarihsel olarak film çok kötü, tarihle hiçbir alakası olmayan berbat bir film. Çoluk çocuğun bu filmi seyretmesi son derece sakıncalı, bizim gençlerimiz zaten tarih bilmez, bu tür filmleri izlerlerse tarihi iyice yanlış öğrenirler, çünkü bu filmin tarihsel gerçeklerle uzaktan yakından bir alakası yok. Kısaca söylemek gerekirse İran karşıtı propaganda ile yapılmış çok kötü bir film. "

Bunları ben demiyorum ünlü tarihçilerde diyor daha çok alıntı yapardım ama kendin bakarsan bulabilirsin..Tabiki kesin öledir demek yanlış ama ben o havayı aldım açıkcası

1000'e yakın dvd,30-40 blueray dvd (dvixleri ffelan saymıyorum bile) ve 80lerden itibaren(senin doğmadıgın yıllarda) itibaren vhs koleksiyonu yapan biri olarak dediğin tarzda filmler izlemişimdir büyük ihtimal:)Ayrıca filmi 2 kere(bir zorla)sinemada sırf efektleri ve goruntulerı cok ıyı dıyede blueray'de ızledım dusuncelerım hala aynı..
Ayrıca fantistik öğe farklı bişey tartışması uzun sonuçta sen sevdiysen olay bitmiştir herkesin zevki farklı olaylara bakışı farklı ama abd ve diğer ülkeler çok kullanmıştır filmlerde ve özelelik le çizgi filmlerde..mesela S.M.U.R.F.S(small man under red father) yani bildiğimiz şirinler bildigin kominizm propogandasıdır ve bu çizgi filmi yaratn norveçli koyu bir koministtir ayrıca smurfs abd de bir dönem yasaklanmıştır.G.I.Joe vardı bızım
kucuklugumuzde oda koyu a.b.d propogandasıdır..Holywoodada bunun çoktur örneği yaz yaz bitmez:))

Ben zaten sana niye sevmedin demedim ki :) Tabiki zevkler tartışılmaz.Beğenmediysen beğenmemişsindir.Yani bi filmin verdiği siyasi mesajlara bakarak değerlendirilmesine karşıyım sadece:).Çoğu Holywood filminin ABD propagandası olduğu söyleniyor zaman zaman bazı kişiler tarafından.Ben buna karşıyım sadece.Ha böyle propaganda yapan filmler yok mu?tabiki vardır o konuda bişey diyemem.

--------------------

+Quote Post
axlroses61
mesaj Mar 24 2009, 08:20 PM
İleti #17

Full Member

QUOTE(Axl @ Mar 24 2009, 08:16 PM) *
Ben zaten sana niye sevmedin demedim ki :) Tabiki zevkler tartışılmaz.Beğenmediysen beğenmemişsindir.Yani bi filmin verdiği siyasi mesajlara bakarak değerlendirilmesine karşıyım sadece:).Çoğu Holywood filminin ABD propagandası olduğu söyleniyor zaman zaman bazı kişiler tarafından.Ben buna karşıyım sadece.Ha böyle propaganda yapan filmler yok mu?tabiki vardır o konuda bişey diyemem.

Yok siyasi msj veriyor diye beğenmedim değil zaten cennetin krallığıda veriyor(yönetmeni bile açıkladı) ama 20 kere izlemişimdir bir 20 kere daha izlerim :)Ya ne bilim filmin içi boş,edebi bir yer yok,senaryo arka planda kalmış ve yetersiz,perslerin doldur boşalt yapmasını gösteren belgesel gibi birşey bence ..:)

+Quote Post
Solid Snake
mesaj Mar 25 2009, 11:17 PM
İleti #18

Full Member

Başlarım İlber Ortaylı'ya.Milletin yorumuyla film izleyeceğiz?

--------------------

+Quote Post
axlroses61
mesaj Mar 26 2009, 12:18 AM
İleti #19

Full Member

QUOTE(Solid Snake @ Mar 25 2009, 11:17 PM) *
Başlarım İlber Ortaylı'ya.Milletin yorumuyla film izleyeceğiz?

zaten öle olsa film izleyemeyiz.

+Quote Post
Solid Snake
mesaj Mar 26 2009, 02:14 PM
İleti #20

Full Member

He valla.

--------------------

+Quote Post
Reply to this topicStart new topic
1 kullanıcı bu başlığı okuyor [1 Misafir ve 0 Gizli Kullanıcı]
0 Üye:

- Basit Görünüm Tarih: 20th May 2012 - 03:02 AM
GNRTurkey.net / Guns N' Roses Turkey